Beograd Ekologija Saobraćaj Saopštenje

Gradskoj vlasti procurila fontana, šta će tek biti kad izmeste reku

Direkcija za izgradnju Beograda najavila je da će zbog rekonstrukcije Bulevara patrijarha Pavla i izgradnje unutrašnjeg magistralnog prstena,  preusmeriti tok reke Topčiderke.

Dosta je bilo strahuje da će nesposobna gradska vlast na čelu sa Sinišom Malim i Goranom Vesićem u pokušaju da izmesti reku, napraviti ogromnu štetu za građane i njihovu imovinu u tom delu Beograda.

Nije teško zamisliti kako će vlast kojoj je procurila fontana na Slaviji, “stručno i kvalitetno” da izvrši radove na dva kilomera reke i izmesti korito Topčiderke za 20 metara ka istoku.

Pitamo Sinišu Malog ko je radio plan za izmeštanje reke i da li je struka dala svoje mišljenje  u vezi sa još jednim igranjem sa prirodom u Beogradu.

Gradska uprava je već pokazala da izgradnjom Beograda na vodi i tolerisanjem nelegalne gradnje na Savskom nasipu apsolutno ne haje za upozorenja struke da se obaloutvrda urušava, dok fekalije iz ilegalnih vikendica ugrožavaju bezbedno vodosnabdevanje Beograđana.

Dosta je bilo će, čim dobije poverenje Beograđana, raspisati i sprovesti javni konkurs za urbanističko rešenje za Savski amfiteatar, Luku Beograd, levu stranu Dunava. Otvorićemo istinsku, javnu debatu o urbanističkom planu za ceo Beograd.

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar