Bezbednost Kosovo i Metohija

Od Srpske liste minut ćutanja za OVK, ali ne i za Ivanovića

Poslanici Srpske liste odali su juče u kosovskom parlamentu počast palim borcima Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), među kojima je i jedan osuđen u Haškom tribunalu zbog ubistva više od 20 civila, ali nisu Oliveru Ivanoviću čije ubice ni nakon dve nedelje nisu pronađene.

Srpska lista je glas SNS i Aleksandra Vučića na Kosovu i Metohiji. SNS ima efektivnu vlast u Severnoj Mitrovici. SNS je u koaliciji sa kosovskim premijerom Ramušom Haradinajem kojeg su do juče nazivali koljačem i ubicom.  Vlada u Prištini bi pala bez podrške SNS-a. Zašto SNS ne izađe iz ove vlade ako već ne traži ubice Ivanovića?

Kao i kod Vučića, i kod poslanika Srpske liste se vidi politika sa viškom režirane drame, a manjkom odgovornosti i znanja. Politika na KiM koja se svodi na skandiranje “Aco, Srbine” i slične predstave za javnost, donosi dugoročnu štetu nacionalnim interesima.

Srpska lista je još jedna potvrda nesposobnosti SNS koji na važne pozicije, u ovom slučaju na mesta srpskih zastupnika u kosovskoj skupštini, dovodi diletante koji nisu našli za shodno da pokažu minimum poštovanja za ubijenog Olivera Ivanovića.

Naknadna pravdanja poslanika Srpske liste da nije bilo prevoda u skupštini Kosova su još jedan pokušaj obmane građana Srbije koja nikoga ne zanima. Prevoda je bilo, tačno su znali kome odaju počast.

Dosta je više praznih reči. Ko su nalogodavci i ubice Olivera Ivanovića? Šta su vlast u Severnoj Mitrovici i srpska policija dosad preduzeli na rasvetljavanju zločina?

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Kako mogu da sede u kosovskom parlamentu a ne znaju albanski!? Koji amaterizam! Oliver je perfektno govorio albanski!