Медији

Медија мониторинг насловних страна Данаса за децембар 2017.

Тим за комуникације ДЈБ прати појављивање ДЈБ и других политичких актера на насловним страницама свих медија и у ударним политичким емисијама на националним телевизијама.

Предмет ове анализе су насловне странице дневног листа Данас у децембру 2017.

Драган Ђилас је у децембру био седам пута на насловној страни, једном је имао ауторски текст, за новогодишњи број је имао интервју на три стране. Осталих пет пута је био у наслову у интервјуима других политичких актера или Данасових прича и интервјуа. Сви текстови су имали позитивну или неутралну конотацију.

Саша Јанковић и чланови ПСГ-а су се у децембру појавили пет пута на насловној страни. Јанковић је три пута на насловној страни. На насловној су били и редитељ Горан Марковић и глумац Сергеј Трифуновић као чланови ПСГ-А.  

Драган Шутановац и чланови Демократске странке били су три пута на насловној страни, од тога је један велики интервју са Шутановцем био главни на насловној. Други велики текст је ауторски текст Данаса са насловом “Шутановац окупља бивше лидере демократа”. Од чланова ДС-а је и посланик Радослав Милојичић имао интервју са најавом на насловној.  

Лука Максимовић је у децембру два пута био на насловној страни, оба пута са главном  најавом за велики интервју.

Чланови Иницијативе Не давимо Београд су два пута били на насловној страни. Једном је била и најава додатка о Иницијативи.

Бошко Обрадовић је имао једну најаву на насловној страни за интервју.

Чедомир Јовановић имао је једну мању најаву у врху стране, за Фејсбук интервју.

Бојан Пајтић је такође имао једну најаву интервјуа, у наслову је био Драган Ђилас.

Доста је било је два пута био на насловној страни. Посланица Ана Стевановић је имала једну главну најаву за интервју на 3. страни након што је одбила да да изјаву полицији у Народној скупштини , као и Иван Нинић, тадашњи представник ДЈБ у РИК.

Мању најаву интервјуа на насловној страници имала је и Аја Јунг, друга на листи за СНС за београдске изборе.

Повезани текстови:

Мониторинг медија: Гостовања на ТВ Н1 од председничких избора до данас

Мониторинг медија: Гостовања на ТВ Н1 у јануару 2018.

Насловне странице Данаса

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ovo sam napisao Draži Petroviću kao komentar na njegovu kolumnu, Beogradski glas u Danasu od 9.2.2018 g.
    dusko 09. februara 2018. u 22.14. Mislim da će biti zanimljivo i vama koji pratite sajt DJB !

    E pa Dražo, izgleda da je ipak tačna tvrdnja da smo svi krvavi pod kožom! Malo zagrebeš i crveno. Kada ti „opanjkavaš“ Radulovića onda je to OK, sloboda štampe a kada on tebe malo okrpi e to je onda „najsmešnija pres služba“ ! Pa ovo ti nije baš neki argument, Dojče vele, koliko ja znam Radule je presavio tabak i tužio tu novinu ili novinara, do tada mukajet! A kada sud presudi e onda je to istina. Za sada nisam upoznat sa rešenjem suda! Za N1 nisam upoznat. Ali ne možeš mimo činjenice da je Radulović u parlamentu, da je najprincipijelniji govornik, da je neprestano prekidan i kažnjavan kada obrazlaže svoje stavove i stranke i izbacivan iz parlamenta zbog toga što je stavio prst na usta nemo potvrđujući da zaista ćuti. Predsednica ga je izbacila iz parlamenta tumačeći taj gest kao ismevanje nje i parlamenta. I mnogo drugih šikaniranja doživljava taj čovek od armije SNS vucibatina tamo. E pa Dražo ja ne pročitah u Danasu, a čitam ga skoro svaki dan, neki komentar tih događaja, posebno ne opis situacije koju insceniraju Martinovići, Roističevići, Atlagići, Đukanovići, …. i razloge kažnjavanja poslanika koji nije svrnuo sa ulice u skupštinu. Tamo ga je poslalo nekoliko hiljada građana Srbije koji se slažu sa njegovim političkim stavovima. Tamo vas nema ali vas ima kada stvarno zamarate stavovima nekog odpadnika DJB a i to danima. Mišljenja sam da ako nastavite da se bavite Radulovićem a ne razlozima o kojima pričam nećete se baš mnogo udaljiti od vašeg „prijatelja“ D.J. Vučka. Ozbiljne novine za koje ja vas držim moraju da uđu u suštinu problema u srpskoj politici a ne da se šetaju po površini i serviraju nam pikanterije. Zašt se i vi ne zapitate kavu politiku vodi Vučić i njegov SNS kao što to radi DJB, da ne eksponiram samo Radulovića? Za primer pogledajte zadnje Zumiranje, Vreme, sa D. Pavlovićem, podpredsednikom DJB. To mi trebamo a ne rijalitije po novinama!

    • Bravo Duško,
      samo jedan je govorio: “Oče, oprosti im, jer ne znaju što čine”, a svi drugi su bacili poneki kamen na njega. Samo jedan je govorio:
      “Ipak se okreće!”, a svi drugi su se smijali i osudili ga. Samo jedan je govorio: “Zemlja vrti oko Sunca”, a svi drugi su ga ismijavali.
      Sada Saša Radulović nije samo jedan. Tu je i Boško Obradović i svi mi oko njih. A ima nas dosta, svanuće zora u Srbiji. “Da ovi odu, a da se oni ne vrate”. Već dugo sam podržavao ovu koaliciju i predlagao i DJB i Dverima. Trebanam i građansko i nacionalno za opstanak. Ako je bitno samo građansko, zašto UN zovemo (Ujedinjene Nacije), trebalobi UG (Ujedinjeni Građani). Nacionalno nije nacionalističko, ako uvažavamo i prava drugih nacija. Pozdrav Dušku i ostalima. Do stvaranja “Slobodne Teritorije”, Beograda. A zatim do oslobođenja cijele kriminalom okupirane Srbije.