Београд Политика Правосуђе Саопштењe

Управни суд у решењу написао да Саша Радуловић није бирач

Управни суд је у понедељак 21. Фебруара одбaцио жалбу коју је Саша Радуловић поднео против Градске изборне комисије због проглашења лажне изборне листе ‘’Доста је било пљачке, корупције и лоповлука – Радуловић Милорад’’.

У образложењу дословце стоји:

“Одредбом члана 51. Закона о локалним изборима је прописано да сваки бирач, кандидат за одборника и предлагач кандидата има право на заштиту изборног права, по поступку утврђеним овим законом.

Имајући у виду да је жалбу изјавио Саша Радуловић из Београда, председник посланичке групе Доста је било у Народној скупштини Републике Србије, по оцени суда, жалилац нема легитимацију за њено подношење.”

Опште позната чињеница је да је Саша Радуловић и бирач и кандидат бр. 25. на листи број 7. “Доста је било и Двери – Да ови оду, а да се они не врате”, народни посланик и председник посланичке групе “Доста је било”. Саша Радуловић није подвојена личност.

Због овог скандалозног решења, Саша Радуловић припрема кривичну пријаву против чланова већа, судија Гордане Џакуле, Слађане Бојовић и Радојке Маринковић  због скандалозног решења које су донеле по очигледном политичком налогу СНС-а, затим захтев Високом савету судства да преиспита њихов рад и разреши их судијске функције, као и захтев Уставном суду са привременом мером.

Ово је толико апсурдно, да смо једноставно остали без речи. Јер: шта рећи? Замислите колико је било важно Александру Вучићу и СНС-у да преваре неке бираче ДЈБ са својом лажном листом, да су прихватили оволики блам. Колика је цена образа?

Повезани текстови:

ДЈБ поднео приговор ГИК-у
ДЈБ поднео жалбе Управном суду због лажне ДЈБ листе
ГИК прогласио лажну листу Доста је било
Ко је лажни Радуловић, носилац лажне листе Доста је било

 

У прилогу:
Решење о одбацивању жалбеResenje_Upravni_sud_(1)

 

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Kad malo bolje razmislite nije ovo ni tako lose, jer stvoren presedan moze posluziti nekom drugom da se na sledecim parlamentarnim izborima napravi homonim lista AV. Obzirom na prosecnog AV glasaca bice mnogo zalutalih glasova. Jos jednom pohvale za sve predizborne inicijative sa napomenom da ste ovako reagovali prvi put kada se pomenuti fantom pojavio na izborima u Zemunu, verovatno sada ne bi. Ali da se mnogo ne osvrcemo u proslost….samo tako nastavite.

  • Tako je samo hrabro treba tuziti sve sto se moze: sudije, tuzioce, poreznike, izvrsioce, komunalce, penzionere, studente, sportiste, doktore, inzenjere, profesore, nastavnike, medicinske sestre, drzavne sluzbenike, policajce, vojnike, advokate, poljoprivrednike, carinike, novinare, biznismene itd. itd. dok se jednom licno ne shvati da ovo nije Danska, Svedska ili neka druga zemlja nego Srbija i da je vecina bas onakva kakva je vlast koja korbaci. Pozz

  • Vrana vrani oči ne vadi tako ćemo proći na svim Vučićevim sudovima.
    Ipak na tužbama i žalbama treba istrajati do kraja da se gamad raskrinka.
    Pomoć možda u Strazburu ali nemojte odustati.

  • Danasnji kurir , tekst DJBI DVERI : Boricemo se za ocuvanje Hipodroma…
    Kako podlacki napravljen naslov iz koga neupucen citalac moze da zakljuci da se ta koalicija bavi trivijalnostima [i to danas dok sns bije teske bitke…].
    Zatim ovaj tekst o DJB – DVERI je na zacelju niza tekstova o drugim partijama ili koalicijama.
    Najinteresantniji su komentari kojih ima trenutno 92 i svi su negativni po DJB-DVERI [da su ubacili bar par pozitivnih komentara da stvar koliko toliko zabasure] .
    Ocigledno da kurir ovo ne radi slucajno . Jasno je da su novinari dobili jasne instrukcije kako da pridju izvestavanju o DJB-DVERI . Cilj je da postignu efekat kod glasaca : nebitni su , bave se trivijalnim stvarima , nemaju glasaca i uverenje nisam valjda lud da glasam za njih.

    • Penzioner ,
      nista niste razumeli . Oni pokusavaju [ i cesto uspevaju] da proizvedu takav efekat kod glasaca svojim podlim tekstovima .
      Inace do skora je kurir bio u zestokom [ navodnom] sukobu sa av-om ali iz “nekog razloga” vise nije ocigledno.
      Jedan od nacina borbe je i ukazivanje na ovakve primere jer na ovaj sajt ne izlaze samo clanovi i simpatizeri DJB-a.Ima onih jos neopredeljenih kojima je potrebno jos malo ociglednih dokaza da se opredele…