Beograd Politika Pravosuđe Saopštenje

Upravni sud u rešenju napisao da Saša Radulović nije birač

Upravni sud je u ponedeljak 21. Februara odbacio žalbu koju je Saša Radulović podneo protiv Gradske izborne komisije zbog proglašenja lažne izborne liste ‘’Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad’’.

U obrazloženju doslovce stoji:

“Odredbom člana 51. Zakona o lokalnim izborima je propisano da svaki birač, kandidat za odbornika i predlagač kandidata ima pravo na zaštitu izbornog prava, po postupku utvrđenim ovim zakonom.

Imajući u vidu da je žalbu izjavio Saša Radulović iz Beograda, predsednik poslaničke grupe Dosta je bilo u Narodnoj skupštini Republike Srbije, po oceni suda, žalilac nema legitimaciju za njeno podnošenje.”

Opšte poznata činjenica je da je Saša Radulović i birač i kandidat br. 25. na listi broj 7. “Dosta je bilo i Dveri – Da ovi odu, a da se oni ne vrate”, narodni poslanik i predsednik poslaničke grupe “Dosta je bilo”. Saša Radulović nije podvojena ličnost.

Zbog ovog skandaloznog rešenja, Saša Radulović priprema krivičnu prijavu protiv članova veća, sudija Gordane Džakule, Slađane Bojović i Radojke Marinković  zbog skandaloznog rešenja koje su donele po očiglednom političkom nalogu SNS-a, zatim zahtev Visokom savetu sudstva da preispita njihov rad i razreši ih sudijske funkcije, kao i zahtev Ustavnom sudu sa privremenom merom.

Ovo je toliko apsurdno, da smo jednostavno ostali bez reči. Jer: šta reći? Zamislite koliko je bilo važno Aleksandru Vučiću i SNS-u da prevare neke birače DJB sa svojom lažnom listom, da su prihvatili ovoliki blam. Kolika je cena obraza?

Povezani tekstovi:

DJB podneo prigovor GIK-u
DJB podneo žalbe Upravnom sudu zbog lažne DJB liste
GIK proglasio lažnu listu Dosta je bilo
Ko je lažni Radulović, nosilac lažne liste Dosta je bilo

 

U prilogu:
Rešenje o odbacivanju žalbeResenje_Upravni_sud_(1)

 

 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Kad malo bolje razmislite nije ovo ni tako lose, jer stvoren presedan moze posluziti nekom drugom da se na sledecim parlamentarnim izborima napravi homonim lista AV. Obzirom na prosecnog AV glasaca bice mnogo zalutalih glasova. Jos jednom pohvale za sve predizborne inicijative sa napomenom da ste ovako reagovali prvi put kada se pomenuti fantom pojavio na izborima u Zemunu, verovatno sada ne bi. Ali da se mnogo ne osvrcemo u proslost….samo tako nastavite.

  • Tako je samo hrabro treba tuziti sve sto se moze: sudije, tuzioce, poreznike, izvrsioce, komunalce, penzionere, studente, sportiste, doktore, inzenjere, profesore, nastavnike, medicinske sestre, drzavne sluzbenike, policajce, vojnike, advokate, poljoprivrednike, carinike, novinare, biznismene itd. itd. dok se jednom licno ne shvati da ovo nije Danska, Svedska ili neka druga zemlja nego Srbija i da je vecina bas onakva kakva je vlast koja korbaci. Pozz

  • Vrana vrani oči ne vadi tako ćemo proći na svim Vučićevim sudovima.
    Ipak na tužbama i žalbama treba istrajati do kraja da se gamad raskrinka.
    Pomoć možda u Strazburu ali nemojte odustati.

  • Danasnji kurir , tekst DJBI DVERI : Boricemo se za ocuvanje Hipodroma…
    Kako podlacki napravljen naslov iz koga neupucen citalac moze da zakljuci da se ta koalicija bavi trivijalnostima [i to danas dok sns bije teske bitke…].
    Zatim ovaj tekst o DJB – DVERI je na zacelju niza tekstova o drugim partijama ili koalicijama.
    Najinteresantniji su komentari kojih ima trenutno 92 i svi su negativni po DJB-DVERI [da su ubacili bar par pozitivnih komentara da stvar koliko toliko zabasure] .
    Ocigledno da kurir ovo ne radi slucajno . Jasno je da su novinari dobili jasne instrukcije kako da pridju izvestavanju o DJB-DVERI . Cilj je da postignu efekat kod glasaca : nebitni su , bave se trivijalnim stvarima , nemaju glasaca i uverenje nisam valjda lud da glasam za njih.

    • Penzioner ,
      nista niste razumeli . Oni pokusavaju [ i cesto uspevaju] da proizvedu takav efekat kod glasaca svojim podlim tekstovima .
      Inace do skora je kurir bio u zestokom [ navodnom] sukobu sa av-om ali iz “nekog razloga” vise nije ocigledno.
      Jedan od nacina borbe je i ukazivanje na ovakve primere jer na ovaj sajt ne izlaze samo clanovi i simpatizeri DJB-a.Ima onih jos neopredeljenih kojima je potrebno jos malo ociglednih dokaza da se opredele…