Beograd Pravosuđe Saopštenje

Upravni sud smatra nije od značaja to što će lažna DJB lista dovesti birače u zabludu

Upravni sud je u ponedeljak 21. Februara odbio žalbu koju je građanin Vuletić podneo protiv Gradske izborne komisije zbog proglašenja lažne izborne liste ‘’Dosta je bilo pljačke, korupcije i lopovluka – Radulović Milorad’’.

Kao građanin Republike Srbije i građanin Grada Beograda koji ima pravo da slobodno bira političku opciju na beogradskim izborima, Vuletić je prethodno podneo prigovor RIK-u protiv proglašenja ove izborne liste a posebno zato što ni on ni njegova porodica nisu sigurni koji je Dosta je bilo autentičan a koji lažni.

Upravni sud smatra nije od značaja to što će birači lažnom SNS listom Dosta je bilo – Milorad Radulović biti dovedeni u zabludu.

Podsećamo, GIK je proglasio listu koja ima za cilj da birače dovede u zabludu i da prilikom zaokruživanja na glasačkom listiću, ubeđeni da glasaju za DJB, glasaju za lažnu listu. Upravni sud očigledno smatra da je to u redu. GIK na ovaj način omogućava vršenje krivičnog dela povrede izbornog prava građana, zbog čega se ovo rešenje moralo oglasiti ništavim.

Smatramo da je ovakvom odlukom Upravni sud poslao poruku svim građanima Beograda da u njihovom slučaju ne važi sloboda izbora i da je političkim strankama dozvoljeno da ih varaju i obmanjuju

Iz očiglednog straha da će lista DJB i Dveri ostvariti jak dvocifren rezultat, SNS na sve moguće načine nastavlja da obmanjuje građane, kao što je to radio sa svojom lažnom listom na lokalnim izborima 2016. Godine. Upravni sud ih u tome podržava.

Povezani tekstovi:

 

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar