Beograd Politika Saopštenje Skupština

(Video) Saša Radulović i Boško Obradović u Narodnoj skupštini sa studentima razgovarali o budžetu

Narodni poslanici Saša Radulović i Boško Obradović razgovarali su danas sa studentima Pravnog fakulteta u bifeu Narodne skupštine.

Tema razgovora bila je procedura usvajanja budžeta, ali i ostale skupštinske teme za koje su studenti bili zainteresovani.

Po dobro utabanoj praksi, i ovaj događaj bio je praćen opstrukcijom od strane skupštinske službe i SNS-a. Naime, generalna sekretarka Narodne skupštine prethodni dan je zabranila korišćenje skupštinske sale u kojoj je trebalo da se održi predavanje, pa smo morali da se vratimo starom srpskom običaju i razgovor sa studentima održimo u kafani.

Skupštinska služba dala je obrazloženje da ne žele gužvu i da ne mogu da nam ustupe ni najmanju salu jer vodeći promoter liste SNS Aja Jung organizuje svoj događaj koji pri tom nije bio najavljen u kalendaru skupštinskih dešavanja.

U Domu Narodne skupštine postoji ukupno šest sala. U trenutku održavanja sastanka sa studentima sve su bile slobodne, pa je besmisleno govoriti kako ne postoji mogućnost da se jedna od njih na sat vremena ustupi studentima i šefovima dve poslaničke grupe.

Izgleda da Aja Jung i ostali sa liste SNS-a imaju veća prava u Narodnoj skupštini od narodnih poslanika i ostalih građana Srbije.

Ova opstrukcija od strane SNS-a nije sprečila poslanike Radulovića i Obradovića da u jednoj prijatnoj atmosferi odgovaraju na brojna pitanja studenata.

Studenti su postavljali pitanja o budžetu, neodgovornom ponašanju ministara i vladajuće većine u Skupštini, kršenju zakona i Poslovnika, kao i o brojnim inicijativama i zakonskim predlozima opozicije koje vladajuća većina na čelu sa SNS-om odbija da stavi na dnevni red.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar