Војводина Изјава Људска права

Честитка посланице Зорице Дамјановић

Заслужиле сте више од цвета, драге моје жене. Сете вас сваког 8 марта, или вас се не сете, свеједно. Без обзира на туђе жеље да вам буде боље, ја од свег срца желим да вас подсетим на ваше могућности и пожелим вам да размишљате о себи као особи која живи онако како жели.


У вама има толико снаге да поднесете све што вам је „цивилизацијска“ подела улога наметнула, па вам ја дајем ветар у леђа да са те степенице на којој сте сада, закорaчите на ону степеницу изнад. Није лако, али је изводљиво и моја подршка је ту. Верујте у себе и не одустајте од својих жеља и амбиција и нико вас тада не може спречити да осетите снагу која вам је толико својствена.

Жене природно знају како да организују мале и значајне системе – породицу, кућу, повезаност, жртвовање и несебично давање. То своје велико знање треба да применимо на ово друштво у ком живимо.

Желим вам да изађете из тих малих али значајних кругова у којима организујете сваки детаљ. Желим да схватите да то исто можете да учините и у другим деловима друштва, без страха да вас неће разумети и уважавати. Aко буде препрека у почетку вашег успона, није важно. Зацртајте себи пут и не одустајте. Одустајање није у вашој природи и зато знам да нам је свет наменио још већу улогу. Укључите се.

Данас је дан када вам честитке и нису толико потребне већ само подсећање да ваша снага и упорност може закотрљати овај свет у исправном правцу.

Срећно вам било у првим корацима која вас воде у самосвесност и спознају снаге која вам је на рођењу поклоњена.

Придружите се женама које су пут свога пробоја раније започеле.

Покрајинска посланица
Зорица Дамјановић

ДЈБ Војводина

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар