Војводина Изјава Људска права

Честитка посланице Зорице Дамјановић

Заслужиле сте више од цвета, драге моје жене. Сете вас сваког 8 марта, или вас се не сете, свеједно. Без обзира на туђе жеље да вам буде боље, ја од свег срца желим да вас подсетим на ваше могућности и пожелим вам да размишљате о себи као особи која живи онако како жели.


У вама има толико снаге да поднесете све што вам је „цивилизацијска“ подела улога наметнула, па вам ја дајем ветар у леђа да са те степенице на којој сте сада, закорaчите на ону степеницу изнад. Није лако, али је изводљиво и моја подршка је ту. Верујте у себе и не одустајте од својих жеља и амбиција и нико вас тада не може спречити да осетите снагу која вам је толико својствена.

Жене природно знају како да организују мале и значајне системе – породицу, кућу, повезаност, жртвовање и несебично давање. То своје велико знање треба да применимо на ово друштво у ком живимо.

Желим вам да изађете из тих малих али значајних кругова у којима организујете сваки детаљ. Желим да схватите да то исто можете да учините и у другим деловима друштва, без страха да вас неће разумети и уважавати. Aко буде препрека у почетку вашег успона, није важно. Зацртајте себи пут и не одустајте. Одустајање није у вашој природи и зато знам да нам је свет наменио још већу улогу. Укључите се.

Данас је дан када вам честитке и нису толико потребне већ само подсећање да ваша снага и упорност може закотрљати овај свет у исправном правцу.

Срећно вам било у првим корацима која вас воде у самосвесност и спознају снаге која вам је на рођењу поклоњена.

Придружите се женама које су пут свога пробоја раније започеле.

Покрајинска посланица
Зорица Дамјановић

ДЈБ Војводина

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар