Vojvodina Izjava Ljudska prava

Čestitka poslanice Zorice Damjanović

Zaslužile ste više od cveta, drage moje žene. Sete vas svakog 8 marta, ili vas se ne sete, svejedno. Bez obzira na tuđe želje da vam bude bolje, ja od sveg srca želim da vas podsetim na vaše mogućnosti i poželim vam da razmišljate o sebi kao osobi koja živi onako kako želi.


U vama ima toliko snage da podnesete sve što vam je „civilizacijska“ podela uloga nametnula, pa vam ja dajem vetar u leđa da sa te stepenice na kojoj ste sada, zakoračite na onu stepenicu iznad. Nije lako, ali je izvodljivo i moja podrška je tu. Verujte u sebe i ne odustajte od svojih želja i ambicija i niko vas tada ne može sprečiti da osetite snagu koja vam je toliko svojstvena.

Žene prirodno znaju kako da organizuju male i značajne sisteme – porodicu, kuću, povezanost, žrtvovanje i nesebično davanje. To svoje veliko znanje treba da primenimo na ovo društvo u kom živimo.

Želim vam da izađete iz tih malih ali značajnih krugova u kojima organizujete svaki detalj. Želim da shvatite da to isto možete da učinite i u drugim delovima društva, bez straha da vas neće razumeti i uvažavati. Ako bude prepreka u početku vašeg uspona, nije važno. Zacrtajte sebi put i ne odustajte. Odustajanje nije u vašoj prirodi i zato znam da nam je svet namenio još veću ulogu. Uključite se.

Danas je dan kada vam čestitke i nisu toliko potrebne već samo podsećanje da vaša snaga i upornost može zakotrljati ovaj svet u ispravnom pravcu.

Srećno vam bilo u prvim koracima koja vas vode u samosvesnost i spoznaju snage koja vam je na rođenju poklonjena.

Pridružite se ženama koje su put svoga proboja ranije započele.

Pokrajinska poslanica
Zorica Damjanović

DJB Vojvodina

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar