Vojvodina Mediji Saopštenje

“Kupovina medija” i ove godine na delu u Kikindi!

Kako imamo priliku da vidimo, kikindska vlast i ove godine opredelila je najviše sredstava po konkursu iz oblasti javnog informisanja svojim podobnim medijima.

Sa najviše novca (od ukupnih 23,5 miliona) ponovo je nagrađena, odana vlasti TV Rubin, čak blizu 14 miliona dinara, za dva projekta (jedan 11,5 miliona, a drugi 2,2 miliona dinara). Nove kikindske novine (ćirilične) dobile su blizu 5 miliona za vernost, dok je naprednjak Zoltan Dobroka, za svoj internet portal (inače veoma slabo posećen), dobio treći najveći iznos, 1,1 milion. O kvalitetu projekata da ni ne govorimo!

To nije sve, pola miliona dinara građani Kikinde daće ove godine listu Informer, tabloidu koji svakodnevno plasira lažne vesti, a čiji cilj je da širi paniku u narodu kojekakvim državnim udarima, izmišljenim pokušajima atentata…

Možemo samo da zaključimo da su se hvalospevi i neistine isplatili, a to što građanstvo nije adekvatno informisano i što opozicija nema priliku da dobije prostor u ovim medijima (osim kada se radi o blaćenju), ovoj vladajućoj garnituri nije važno.

S druge strane, nedeljnik Kikindske, koji itekako zna da uputi kritiku (vlastodršcima, ko god to bio, ali i opoziciji), dobio je sramnih 50 hiljada dinara.

Podvlačimo da ovakvo neobjektivno izveštavanje, kakvo pokazuju mediji koji su najviše profitirali i ove godine, dovodi građane Kikinde u zabludu, naročito one koji nemaju mogućnost da prate dešavanja na internetu.

Nažalost, ovo je samo jedan od načina na koji aktuelna vlast, ne samo u Kikindi, manipuliše glasačkim telom, pa pored kupovine glasova, ucena i različitih malverzacija, kojima smo bili svedoci, ni ne čude izborni rezultati gde ubedljivu pobedu svaki put odnese upravo SNS.

Pokret Dosta je bilo zalaže se da se novac koji se opredeljuje po konkursima, podeli na osnovu kvaliteta podnesenih projekata, jer samo na taj način možemo imati objektivno i nezavisno informisanje građana, koji treba da čuju sve što se oko njih dešava, i tek tada zaključe kome će dati svoje poverenje.

Ovo rešenje o dodeli novca medijima (koje se nalazi na sajtu lokalne samouprave), još jedan je pokazatelj medijskog mraka u celoj Srbiji, koji se što pre mora zaustaviti.

Oznake

DJB Kikinda

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar