VIDEO Образовање Скупштина

(Видео) Наставници поштом добили бајате сендвиче од министарства просвете

Прошлог викенда, министарство просвете је за наставнике широм Србије организовало обавезну обуку због измене програма у првом и петом разреду. Министарство се постарало да сви просветни радници на обуци добију оброк, односно сендвич. Међутим, ти сендвичи су послати поштом два дана раније.

Тако су наставници у суботу и недељу ручали сендвиче који су послати поштом у петак. Како је до тога дошло? Посао храњења наставника током обуке поверен је фирми “Макарт” регистроване као интернет књижара.

Народна посланица Бранка Стаменковић упутила је данас питање министру просвете Младену Шарчевићу.

– Они су у петак послали поштом сендвиче широм Србије лажно обележавајући пошиљку као промо материјал. То је пример буразерске економије. Зашто министарство није новац за сендвиче проследило школи која би наставницима омогућила свеж оброк, него једна фирма из Београда доставља храну широм Србије?

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

    • Nisu u pitanju sendviči već milionski posao nabačen nekom kumu, ali naravno tebi BOTU sendviči e smetaju jer si navikao na njih 😀

    • Da ti Sumadinka objasni princip Sector Buget Support sredstava koja zavise od otvaranja poglavlja 26 i projekta Ministarstva i Zaoda koji moraju da prihvate da bi finansirali usavrsavanje u prosveti. Dakle od para koje nisu iz Srbije obezbedjuje se besplatno usavrsavanje nasih nastavnika a oko 50% sredstava na ime PDV-a i ostalih poreza na honorare voditelja kao i keteringa ide u budzet Srbije iz kojeg dobijamo plate. Ako sve uspesno prodje mozemo da konkurisemo na aredatva i za sledece tri godine.
      Objektivno cestitke ministarstvu i zavodu kao i fakultwtu koji je prihvatio organizaciju dela seminara. Ucestvovala sam u vise Evropskih projekata i znam koliko su precizna uputstva i ogranicena sredatva za svaku aktivnoat koju oni propisuju a ne mi. Sve je strogo pod kontrolom. Iako sam demokrata po uverenju moram da podrzum prijekat jer smo i mi pre 6 godina imali slicna sredstva iz Saveta Evrope. Mi zelimo u EU i podrzimo ono sto je dobro. Princip tendera koju je ova vlast uvela govori o apsurdu po kojem najpovoljnija ponuda dobija a to je po pravilu firma iz Bg. A onda sve dodje tri puta skuplje kad se transportuje poceloj Srbiji. Potpuno neracionalno i neekonomicno za drzavu.j

  • Овај циркус са сендвичима које Учитељски факултет шаље поштом наставницима широм Србије само показује однос друштва и државе према учитељицама и наставницима. Црногорци би то назвали речју спрдња. А мени пада на памет да би тако циничан однос према школству показао само у својим скечевима чувени шоу-програм са британске телевизије BBC који знамо под називом “Летећи циркус Монтија Пајтона”. Шаљу сендвиче поштом као материјал за промоцију интернет књижаре да би те сендвиче наставници јели два дана касније?! Па, ја ни кучету не бих дао да једе те сендвиче. Како после неко да очекује добро школовање за своју децу?! Е, Србијо! На шта си спала… Захваљујемо председнику Вучићу и његовој премијерки и министру просвете што тако лепо брину о наставницима и учитељицама и ђацима у основним школама. Живео преЦедник Александар Вучић! И његов тим са којим води ову земљу! Живео!

  • Novac je uplaćen Učiteljskom fakultetu, a sendviče je fiktivno poštom poslala firma “Makart”.
    A ustvari, sendviči su napravljeni u “E-book kafeu” koji je u vlasništvu dekana Učiteljskog fakulteta, gospodina Mandića, koji je jedan od potpisnika liste 600+, a kasnije i 1000+ javnih ličnosti koje su podržale SNS. Naravno, kao vlasnik “E-book kafea” u APR-u se ne navodi gospodin Mandić, već kuvar koji radi u kafiću. U istoj zgradi i supruga gospodina Mandića drži igraonicu za dnevni boravak dece “Eureka”.
    Zgradom i ovim lokalima, koji su u zakupu porodice Mandić, upravlja Fondacija za rešavanje pitanja mladih naučnih radnika i svako od zaposlenih u Fondaciji zna ko je pravi vlasnik pomenutog kafića.
    Peđa Kresojević, vlasnik firme “Makart”, kao i časopisa i sajta “City Magazin” je prijatelj gospodina Mandića i čest gost u njegovom kafeu. Pored toga, u petak 20.04.2018. godine, iz kafića je iznesena veća količina kutija, koje su utovarene u kombi, a dalju priču znate…
    E sad, vi izvolite istraživati dalje…
    Pozdrav!

    • Vladimire, kao advokat cu licno da zastupam gospodina Mandica, jer cesto svracam u taj kafic. Znam celu istinu i ima najmanje 3 izjave lako dokazive koje su odlicne za tuzbu.
      Pouzdano znam da on niti je neko iz njegove porodice vlasnik kafica.
      Nije potpisao 1000 + 1
      Nije nijedna kutija sa sendvicima u petak otisla iz tog kafica, sto sam istrazio kao i pozdanu cinjenicu da Pedja Krasojevic nikada nije bio u toj zgradi niti je do ovog posla poznavao Mandica.
      To su neoborive cinjenice. Predlozicu mu da istrazim vas pravi identitet i da pripremim tuzbu, jer je ovakvo obracanje nedopustivo sa poluinformacijama i zlonamernim pretpostavkama.

    • Zlatko, izvinjavam se, tek sam sad primetio Vaš odgovor, pa evo da i ja kažem koju, mada sa priličnim zakašnjenjem.
      Mandić se ne vodi se kao vlasnik u APR-u, ali vrlo dobro i Vi znate da je on vlasnik pomenutog kafića. Za to imam itekako mnogo svedoka. Verujem da nije previše teško otkriti otkriti moj identitet, ali takođe ni poreklo sendviča.
      Vidim da ne demantujete listu 600+, a to da Pedja Kresojević nije bio u kafeu, e pa i ja imam svedoke koji su ga videli tamo.
      Slobodno spremite tužbu, jako bih voleo da se upoznamo na sudu, ali nisam siguran da bi ste odande sa osmehom izašli. Možda sa kiselim…

  • Procitala sam jedan komentar i bas mi se dopao. Cini mi se da je neko iz vlasti namerno pokrenuo ovu temu, kako bi se skrenula pažnja sa ključnog problema, a to su platni razredi i manje plate. Rešiće nam problem i dobićemo super obroke, ali manje plate. Molim vas da se usresredite na ključno pitanje koje nas čeka.

  • Meni je komentar ove Irene potpuno logican. Banalan ptoblem koji mozda i namerno naprave, dignu prasinu oko jednostavno resive stvari i provuku nam Novi Zakon, nove platne razrede i polako otpuste i dobrovoljno one koji ne potpisu ugovor o radu sa manjim platama. A onda neko jedva ceka nase radno mesto