VIDEO Obrazovanje Skupština

(Video) Nastavnici poštom dobili bajate sendviče od ministarstva prosvete

Prošlog vikenda, ministarstvo prosvete je za nastavnike širom Srbije organizovalo obaveznu obuku zbog izmene programa u prvom i petom razredu. Ministarstvo se postaralo da svi prosvetni radnici na obuci dobiju obrok, odnosno sendvič. Međutim, ti sendviči su poslati poštom dva dana ranije.

Tako su nastavnici u subotu i nedelju ručali sendviče koji su poslati poštom u petak. Kako je do toga došlo? Posao hranjenja nastavnika tokom obuke poveren je firmi “Makart” registrovane kao internet knjižara.

Narodna poslanica Branka Stamenković uputila je danas pitanje ministru prosvete Mladenu Šarčeviću.

– Oni su u petak poslali poštom sendviče širom Srbije lažno obeležavajući pošiljku kao promo materijal. To je primer burazerske ekonomije. Zašto ministarstvo nije novac za sendviče prosledilo školi koja bi nastavnicima omogućila svež obrok, nego jedna firma iz Beograda dostavlja hranu širom Srbije?

 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Hahaha lebe mekani… sta je ovo bokte tvoj? Prvi potez zamenice sendvici? Sta je sledece, afera kackavalj i raskrinkavanje saveta roditelja u Przogrncima?

    • Nisu u pitanju sendviči već milionski posao nabačen nekom kumu, ali naravno tebi BOTU sendviči e smetaju jer si navikao na njih 😀

    • Da ti Sumadinka objasni princip Sector Buget Support sredstava koja zavise od otvaranja poglavlja 26 i projekta Ministarstva i Zaoda koji moraju da prihvate da bi finansirali usavrsavanje u prosveti. Dakle od para koje nisu iz Srbije obezbedjuje se besplatno usavrsavanje nasih nastavnika a oko 50% sredstava na ime PDV-a i ostalih poreza na honorare voditelja kao i keteringa ide u budzet Srbije iz kojeg dobijamo plate. Ako sve uspesno prodje mozemo da konkurisemo na aredatva i za sledece tri godine.
      Objektivno cestitke ministarstvu i zavodu kao i fakultwtu koji je prihvatio organizaciju dela seminara. Ucestvovala sam u vise Evropskih projekata i znam koliko su precizna uputstva i ogranicena sredatva za svaku aktivnoat koju oni propisuju a ne mi. Sve je strogo pod kontrolom. Iako sam demokrata po uverenju moram da podrzum prijekat jer smo i mi pre 6 godina imali slicna sredstva iz Saveta Evrope. Mi zelimo u EU i podrzimo ono sto je dobro. Princip tendera koju je ova vlast uvela govori o apsurdu po kojem najpovoljnija ponuda dobija a to je po pravilu firma iz Bg. A onda sve dodje tri puta skuplje kad se transportuje poceloj Srbiji. Potpuno neracionalno i neekonomicno za drzavu.j

  • Ovaj cirkus sa sendvičima koje Učiteljski fakultet šalje poštom nastavnicima širom Srbije samo pokazuje odnos društva i države prema učiteljicama i nastavnicima. Crnogorci bi to nazvali rečju sprdnja. A meni pada na pamet da bi tako ciničan odnos prema školstvu pokazao samo u svojim skečevima čuveni šou-program sa britanske televizije BBC koji znamo pod nazivom “Leteći cirkus Montija Pajtona”. Šalju sendviče poštom kao materijal za promociju internet knjižare da bi te sendviče nastavnici jeli dva dana kasnije?! Pa, ja ni kučetu ne bih dao da jede te sendviče. Kako posle neko da očekuje dobro školovanje za svoju decu?! E, Srbijo! Na šta si spala… Zahvaljujemo predsedniku Vučiću i njegovoj premijerki i ministru prosvete što tako lepo brinu o nastavnicima i učiteljicama i đacima u osnovnim školama. Živeo preCednik Aleksandar Vučić! I njegov tim sa kojim vodi ovu zemlju! Živeo!

  • Novac je uplaćen Učiteljskom fakultetu, a sendviče je fiktivno poštom poslala firma “Makart”.
    A ustvari, sendviči su napravljeni u “E-book kafeu” koji je u vlasništvu dekana Učiteljskog fakulteta, gospodina Mandića, koji je jedan od potpisnika liste 600+, a kasnije i 1000+ javnih ličnosti koje su podržale SNS. Naravno, kao vlasnik “E-book kafea” u APR-u se ne navodi gospodin Mandić, već kuvar koji radi u kafiću. U istoj zgradi i supruga gospodina Mandića drži igraonicu za dnevni boravak dece “Eureka”.
    Zgradom i ovim lokalima, koji su u zakupu porodice Mandić, upravlja Fondacija za rešavanje pitanja mladih naučnih radnika i svako od zaposlenih u Fondaciji zna ko je pravi vlasnik pomenutog kafića.
    Peđa Kresojević, vlasnik firme “Makart”, kao i časopisa i sajta “City Magazin” je prijatelj gospodina Mandića i čest gost u njegovom kafeu. Pored toga, u petak 20.04.2018. godine, iz kafića je iznesena veća količina kutija, koje su utovarene u kombi, a dalju priču znate…
    E sad, vi izvolite istraživati dalje…
    Pozdrav!

    • Vladimire, kao advokat cu licno da zastupam gospodina Mandica, jer cesto svracam u taj kafic. Znam celu istinu i ima najmanje 3 izjave lako dokazive koje su odlicne za tuzbu.
      Pouzdano znam da on niti je neko iz njegove porodice vlasnik kafica.
      Nije potpisao 1000 + 1
      Nije nijedna kutija sa sendvicima u petak otisla iz tog kafica, sto sam istrazio kao i pozdanu cinjenicu da Pedja Krasojevic nikada nije bio u toj zgradi niti je do ovog posla poznavao Mandica.
      To su neoborive cinjenice. Predlozicu mu da istrazim vas pravi identitet i da pripremim tuzbu, jer je ovakvo obracanje nedopustivo sa poluinformacijama i zlonamernim pretpostavkama.

    • Zlatko, izvinjavam se, tek sam sad primetio Vaš odgovor, pa evo da i ja kažem koju, mada sa priličnim zakašnjenjem.
      Mandić se ne vodi se kao vlasnik u APR-u, ali vrlo dobro i Vi znate da je on vlasnik pomenutog kafića. Za to imam itekako mnogo svedoka. Verujem da nije previše teško otkriti otkriti moj identitet, ali takođe ni poreklo sendviča.
      Vidim da ne demantujete listu 600+, a to da Pedja Kresojević nije bio u kafeu, e pa i ja imam svedoke koji su ga videli tamo.
      Slobodno spremite tužbu, jako bih voleo da se upoznamo na sudu, ali nisam siguran da bi ste odande sa osmehom izašli. Možda sa kiselim…

  • Procitala sam jedan komentar i bas mi se dopao. Cini mi se da je neko iz vlasti namerno pokrenuo ovu temu, kako bi se skrenula pažnja sa ključnog problema, a to su platni razredi i manje plate. Rešiće nam problem i dobićemo super obroke, ali manje plate. Molim vas da se usresredite na ključno pitanje koje nas čeka.

  • Meni je komentar ove Irene potpuno logican. Banalan ptoblem koji mozda i namerno naprave, dignu prasinu oko jednostavno resive stvari i provuku nam Novi Zakon, nove platne razrede i polako otpuste i dobrovoljno one koji ne potpisu ugovor o radu sa manjim platama. A onda neko jedva ceka nase radno mesto