LOKAL Mediji Saopštenje Šumadija

Dosta je bilo podržava protest u Kraljevu

Dosta je bilo u Kraljevu poziva Kraljevčane da se danas u 19 časova priključe protestu na Trgu srpskih ratnika. Cilj okupljanja kraljevačke opozicije je nedavna odluka gradske vlasti da novac iz budžeta dodeli medijima bliskim SNS-u.

Prema toj odluci, mediji bliski kraljevačkoj vlasti dobili su na ime projektnog sufinansiranja medijskih sadržaja najviše iz budžeta, dok su ostali mediji dobili mnogo manje novca. Pojedini mediji nisu dobili ništa.

Tako je RTV Kraljevo, u okviru koje se nalaze i Ibarske novosti, dobila najviše para, skoro 8 miliona dinara od 14 miliona koliko je izdvojeno za sve medije, a za projekat zanimljivog naziva – Za napredno Kraljevo. Među onima koji su imali sreće da dobiju sredstva iz budžeta su i mediji iz Čačka i Beograda.

Međutim, veliki broj medija nije zadovoljan ovom raspodelom smatrajući da na ovaj način vlast u Kraljevu želi da im poruči da je njihov rad nepotreban i nevažan.

Sredstva za finansiranje iz budžeta dobilo je i nekoliko medijskih portala registrovanih svega nekoliko dana pre dodele sredstava.

Sve to su razlozi za nezadovoljstvo kraljevačkih medija i medijskih radnika i okupljanje na Trgu kako bi izrazili nezadovoljstvo.

Dosta je bilo u Kraljevu podržava protest građana i medija smatrajući da su sloboda i transparentnost veoma važni, naročito kada je u pitanju trošenje para svih građana.

Vidimo se danas u 19 časova u Kraljevu na Trgu srpskih ratnika.

materijal1

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar