LOKAL Ауторски текст Војводина Државна управа

Пљачка у Новом Саду – паркинг за бицикле платили преко 40 хиљада евра

Пракса пљачкања јавних предузећа се наставља у Новом Саду. Најновији пример долази из новосадског ЈП “Паркинг сервис”.

Наиме, пред седницу Скупштине Града Новог Сада, одржану 14. маја, добили смо “Извештај о реализацији програма инвестиционих активности ЈКП Паркинг сервис” за 2017. годину.

У табели „Преглед реализованих средстава у 2017. години” примећујемо да инвестиције под редним бројем 1 и 2 сасвим сигурно спадају у ред преплаћених.

TabelaParkingServis

Изградња “Аутоматизоване станице за бицикле” плаћена је 4.965.426,00 динара или нешто више од 42.000,00 евра и то из капиталних субвенција које је Град Нови Сад наменио том јавном предузећу. Само поглед на ову аутоматизовану станицу за бицикле, доводи нас у стање неверице када имамо у виду колико новца је Град издвојио за постављање исте.

На слици видимо двадесетак квадрата бетона, надстрешницу и аутомат, плаћене као рецимо један стан од око 40-50 квадрата у Новом Саду.

Градска управа потрудила се да потроши позамашну суму и на инвестицију број 2. Умрежавање ових аутоматизованих станица је плаћено 3,790,215 динара или нешто више од 32.000 евра.

Сасвим је јасно да привилеговани појединци настављају да се богате на оваквим пословима, који реално коштају десетину поменутих сума.

ДЈБ инсистира на транспарентности вршења власти, па самим тим и јавно објављивање свих уговора који се закључе између јавних предузећа и добављача услуга. На тај начин би се увела контрола трошења новца и стало на крај пљачки грађана Новог Сада.

Градски одбор “Доста је било”, Нови Сад

Ознаке

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар