LOKAL Autorski tekst Vojvodina Državna uprava

Pljačka u Novom Sadu – parking za bicikle platili preko 40 hiljada evra

Praksa pljačkanja javnih preduzeća se nastavlja u Novom Sadu. Najnoviji primer dolazi iz novosadskog JP “Parking servis”.

Naime, pred sednicu Skupštine Grada Novog Sada, održanu 14. maja, dobili smo “Izveštaj o realizaciji programa investicionih aktivnosti JKP Parking servis” za 2017. godinu.

U tabeli „Pregled realizovanih sredstava u 2017. godini” primećujemo da investicije pod rednim brojem 1 i 2 sasvim sigurno spadaju u red preplaćenih.

TabelaParkingServis

Izgradnja “Automatizovane stanice za bicikle” plaćena je 4.965.426,00 dinara ili nešto više od 42.000,00 evra i to iz kapitalnih subvencija koje je Grad Novi Sad namenio tom javnom preduzeću. Samo pogled na ovu automatizovanu stanicu za bicikle, dovodi nas u stanje neverice kada imamo u vidu koliko novca je Grad izdvojio za postavljanje iste.

Na slici vidimo dvadesetak kvadrata betona, nadstrešnicu i automat, plaćene kao recimo jedan stan od oko 40-50 kvadrata u Novom Sadu.

Gradska uprava potrudila se da potroši pozamašnu sumu i na investiciju broj 2. Umrežavanje ovih automatizovanih stanica je plaćeno 3,790,215 dinara ili nešto više od 32.000 evra.

Sasvim je jasno da privilegovani pojedinci nastavljaju da se bogate na ovakvim poslovima, koji realno koštaju desetinu pomenutih suma.

DJB insistira na transparentnosti vršenja vlasti, pa samim tim i javno objavljivanje svih ugovora koji se zaključe između javnih preduzeća i dobavljača usluga. Na taj način bi se uvela kontrola trošenja novca i stalo na kraj pljački građana Novog Sada.

Gradski odbor “Dosta je bilo”, Novi Sad

Oznake

DJB

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar