Autorski tekst Vojvodina Komentar

Zašto se krije prodaja 26 hektara državnog zemljišta u Vrdniku?

Sto dvadeset poslanika Skupštine APV je čitalo izveštaj Pokrajinske uprave za imovinu, kao i članovi Pokrajinske vlade i odbora za finansije. Osim mene, niko nije uočio nemušt birokratski rečnik koji nešto skriva. Ili jeste, ali nije imao volje da ikoga suoči sa nelogičnostima? Navedeno je samo da je predložen plan otuđenja 38 katastarskih parcela na teritoriji opštine Vrdnik, bez podataka o površini ili bilo čega drugog?! Službeni list 58/2017. koji sam konsultovao navodi katastarske brojeve parcela i pojedinačne površine u arima. Sabiranjem dođoh do 26 Ha. Lampica upozorenja, koja je do tada titrala, sada se uključila punim naponom.

Napisah poslaničko pitanja i dobih birokratski odgovor, da nije otuđeno (još), već je donet zaključak o programu otuđenja u 2018. Nije šija, nego vrat. Usmena rasprava vođena na sednici Skupština APV 31.05.2018. je kulminacija mimikrije, bez ikakvog podatka o traženim pitanjima. To možete pogledati ovde.

Takvo ćutanje se da tumačiti na način, da se nešto žestoko skriva, a da nije jasan razlog. Kada dođe do zaključenja ugovora po kome će se iz javne svojine otuđiti 26 Ha, podaci moraju biti objavljeni na sajtu uprave za imovinu. Videće se skeniran ugovor sa svim detaljima. Čemu sada tolika konspiracija?

Nisam insistirao na imenima, koliko na razlozima otuđenja iz javne svojine ove ogromne površine za malu sremačku opštinu. Sada su postigli da veliki broj poslanika shvata da tu nešto ne štima, kao i javnost do koje je doprla skupštinska rasprava.
Na terenu među meštanima spominju se različita imena teniserki i tenisera, poslovnih magnata i političara.

Ne znam, svega ovoga ne bi bilo da je izveštaj posvetio dužnu formu i sadržaj ovoj temi, ili bar pokrajinska sekretarka za finansije u svom usmenom odgovoru, umesto što je upadljivo zatajila tražen odgovor. Dosta je bilo će nastaviti da prati.

Aleksandar Zelenski
Poslanik DJB u Skupštini AP Vojvodine

Odgoovor PS za Fin.na poslanicko pitanje Aleksandra Zelenskog

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Sto se tice Vrdnika Milini Crnogorci su se tamo davno ukopitili. Sada mozete da ocekujete upliv Albanskih para preko istih Crnogoraca jer je to jedan od dogovora sa Vucicem. Gdine. Zelenski ako budete tu ceprkali moze samo da Vas zaboli glava. Gdje uplivava velika prljava lova tu je svako pitanje suvisno.