Mediji Politika Saopštenje

Nestao novinar Stefan Cvetković koji je istraživao ubistvo Olivera Ivanovića

Noćas je u Beloj Crkvi nestao novinar Stefan Cvetković koji je istraživao ubistvo srpskog opozicionara na KiM, Olivera Ivanovića. Tri nedelje nakon ubistva Ivanovića, Cvetković je na konferenciji za medije izneo konkretne detalje o ubistvu i pokazao fotografiju osobe na koju je ukazao istražnim organima. Sve informacije je, kako je tada naveo, dobio od novinara sa Kosova i iz Albanije.

Pronađen je Cvetkovićev automobil čiji je motor radio. Očevici su ispričali da su na automobilu bila otvorena vrata i da je pored pronađen Cvetkovićev ručni sat sa pokidanom narukvicom.

Nestanak novinara Stefana Cvetkovića je još jedan podsetnik na to u kakvom bezakonju živimo i još jedan podsetnik da nam državu vode ljudi koji su otvarali šampanjac kada je ubijen premijer Zoran Đinđić.

Nema građanina Srbije kojem prva asocijacija na ovu vest nisu Ćuruvija i Stambolić. Novi incident sa novinarom u žiži, dokaz je da je u gušenju istine i sprečavanju obaveštenosti građana sve dozvoljeno. Srbija živi u mrklom mraku u kojem padaju objekti, životi, istina i nada.

Ubistvo Olivera Ivanovića još uvek nije rešeno, a slučaj je proširen novom nepoznanicom. Likvidiranog političkog oponenta i nestalog novinara u potrazi za istinom, između ostalog, povezuje i to što su bili na udaru političkog linča i sudskih tužbi članova vladajuće SNS.

Svi putevi plagijata, pljačke, pronevere, otmica, progona, nestanaka i političkih ubistava u Srbiji, vode na istu adresu. Snažno protestujemo protiv ovakvog sistema i snažno ćemo se protiv njega boriti.

Na policiju apelujemo da što pre pronađe novinara Stefana Cvetkovića i rasvetli sve okolnosti njegovog nestanka.

Duboko saosećamo s neizvesnoću porodice novinara Cvetkovića dok iščekujemo prve informacije o hitnoj istrazi policije.

Dosta je bilo

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ima li kraja moći mentalno obolelih spodoba????Da li je narod toliko otupeo, uplasen, nemocan , nesvestan zastrasujuceg nivoa mraka i zla koje ne prestaje? Nadam se da nije i ovaj hrabri novinar dospeo na onu tuznu listu?

  • Pre svakog zla radja se njegova majka. Koju ako ne prepoznamo i ne zaustavimo pre nego sto poraste, ojaca i pocne da radja zlo samo cemo moci nemo da posmatramo dogadjaje kao sto je ubistvo Olivera Ivanovica.
    Radjanje zla je spontano, silovito nezaustavljivo (kao povracanje) i iz tog vrtloga bi da izadju i nasilnici i zrtve ali ne mogu jer ih zlo veze i zajedno skupa vuce prema provaliji.
    Prepoznajmo na vreme majku nekog buduceg zla i neutralisimo je na vreme i izbegnimo patnju koja nam u suprotnom sledi!

  • Nekoliko kriminalaca mogu postati organizovana kriminalna grupa samo uz najmanje precutnu podrsku sistema. Tako da postojanje organizovanog kriminala jasno svedoci da je sistem korumpiran. Zasto bi sistem podrzao i zastitio kriminalnu grupu? Zato sto su kriminalci osobe koje mogu pomerati stvari na terenu [placenim ubistvima, razbijanjem protesta, prebijanjima, pretnjama itd.] i sto ih sistem potom moze ucenjivati da cute ili da im ponovo posluze. Ako bi bili neposlusni moze ih i likvidirati jer narod svakako ne bi plakao za njima. Naravno jako vazan razlog nastanka i opstanka organizovanog kriminala je njihova „sklonost“ da svoj profit podele sa „prijateljima“ kojima ne smeta nacin ostvarivanja istog.
    Izuzetno mi je zao pravdoljubivih pojedinaca koji naivno sami i goloruki staju pred ovu razuzdanu masineriju kriminala i vlasti u zelji da urede drustvo . A ljuti me ravnodusnost naroda koji kontuzovano gleda na ono sto se desava ovom coveku umesto da odmah napuni trgove svih gradova protestima dok se ne sazna sudbina Stefana Cvetkovica i dok drzava ne ponudi glave odgovornih za ovo delo.

  • Pozivam pokret Djb da pozove clanove, simpatizere i gradjane na okupljanje na nekom trgu u centru Beograda u cilju pokusaja spasavanja zivota otetog novinara. Hitno!!!