VIDEO Политика Реаговање Саопштењe Финансије

(Видео) Обмањивање грађана: Објавили губитак Народне банке тек пошто су поново изабрали Табаковић за гувернерку

Неодговорно трошење буџетских средстава се наставља, а извештај Народне банке Србије који је недавно објављен то потврђује. Наиме, за гувернера је поново изабрана Јоргованка Табаковић, а тек пошто јој је  поверен мандат, објављено је колики су губици Народне банке.

Народна посланица и заменица председника ДЈБ Бранка Стаменковић, коментарисала је на конференцији за новинаре у Скупштини чињеницу да све институције које воде партијски кадрови праве огромне губитке.

– Из извештаја се јасно види да је у 2017. Народна банка Србије пословала са губитком од 704 милиона евра. То није први пут да НБС производи губитак. То се десило и 2013. године када је Табаковићка такође била гувернерка. Ово је још једнан пример неодговорног опхођења према јавним финансијама, рекла је Стаменковић.

Партијски кадрови увек имају предност у односу на стручњаке, па је зато и логично да се новац свих грађана расипа на овакав начин. Да је овој власти заиста стало до грађана, на одговорне функције би постављала стручњаке, а не партијске послушнике са сумњивим дипломама.

Подсећамо, садашња гувернерка НБС Јоргованка Табаковић, према истраживању ЦИНС-а, докторирала је на Универзитету Едуконс, али је теза проглашена за плагијат.  Тај универзитет нашао се на листи високообразовних институција које су издавале докторске дипломе упркос чињеници да нису акредитоване.

Иако се о овоме говорило и у медијима, Табаковић није поднела оставку као морални чин, а недавно је поново изабрана за гувернера Народне банке Србије.

 

Повезани текстови:

Јоргованка Табаковић плагирала значајан део доктората

Зашто Јоргованка Табаковић не треба да буде гувернер НБС