VIDEO Politika Reagovanje Saopštenje Finansije

(Video) Obmanjivanje građana: Objavili gubitak Narodne banke tek pošto su ponovo izabrali Tabaković za guvernerku

Neodgovorno trošenje budžetskih sredstava se nastavlja, a izveštaj Narodne banke Srbije koji je nedavno objavljen to potvrđuje. Naime, za guvernera je ponovo izabrana Jorgovanka Tabaković, a tek pošto joj je  poveren mandat, objavljeno je koliki su gubici Narodne banke.

Narodna poslanica i zamenica predsednika DJB Branka Stamenković, komentarisala je na konferenciji za novinare u Skupštini činjenicu da sve institucije koje vode partijski kadrovi prave ogromne gubitke.

– Iz izveštaja se jasno vidi da je u 2017. Narodna banka Srbije poslovala sa gubitkom od 704 miliona evra. To nije prvi put da NBS proizvodi gubitak. To se desilo i 2013. godine kada je Tabakovićka takođe bila guvernerka. Ovo je još jednan primer neodgovornog ophođenja prema javnim finansijama, rekla je Stamenković.

Partijski kadrovi uvek imaju prednost u odnosu na stručnjake, pa je zato i logično da se novac svih građana rasipa na ovakav način. Da je ovoj vlasti zaista stalo do građana, na odgovorne funkcije bi postavljala stručnjake, a ne partijske poslušnike sa sumnjivim diplomama.

Podsećamo, sadašnja guvernerka NBS Jorgovanka Tabaković, prema istraživanju CINS-a, doktorirala je na Univerzitetu Edukons, ali je teza proglašena za plagijat.  Taj univerzitet našao se na listi visokoobrazovnih institucija koje su izdavale doktorske diplome uprkos činjenici da nisu akreditovane.

Iako se o ovome govorilo i u medijima, Tabaković nije podnela ostavku kao moralni čin, a nedavno je ponovo izabrana za guvernera Narodne banke Srbije.

 

Povezani tekstovi:

Jorgovanka Tabaković plagirala značajan deo doktorata

Zašto Jorgovanka Tabaković ne treba da bude guverner NBS

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar