Протест Реаговање

ДЈБ подржава данашњи протест КУД-а ‘’Бранко Цветковић’’ и позива грађане да се прикључе

Доста је било подржава протест културно-уметничког друштва ‘’Бранко Цветковић’’ због извршитеља који желе да их противправно иселе и који су упали у просторије КУД-а у среду 4. јула.

Протест под називом “Играм за правду” биће организован и данас од 19 до 22 сата испред КУД-а у Улици Милоша Поцерца 10.

Културно-уметничко друштво железничара и бродара “Бранко Цветковић” основано је 1945. године у Београду. Од свог настанка па све до данас, њени чланови су користили просторије зграде у улици Милоша Поцерца 10 – дакле, 73 године.

‘’Данас смо се суочили са тим да нас из истих избацују, јер Републички геодетски завод није донео решење у законском року на жалбу Самосталног Савеза Синдиката и на тај начин омео укњижење Републике Србије у катастар као власника непокретности, а самим тим обесправио КУД “Бранко Цветковић”.

Правно нелегално, Самостални Савез Синдиката, оглушујући се на пресуде Суда, по којима Република Србија постаје власник ове зграде, даје налог судском извршитељу Бојану Исоском да исели све што је у власништву КУД-а и тако лиши наше чланове коришћења простора који му већ 7 деценија припада. С обзиром на то да исељење може да изврши само власник непокретности, Самостални Савез Синдиката и судски извршитељ су извршили кривично дело’’, наводе у КУД-у Бранко Цветковић.

КУД ‘’Бранко Цветковић’’ је добитник многих признања и награда како у земљи тако и у иностранству, а бележили су и запажене успехе на појединачним смотрама фолклора и оркестара.