Косово и Метохија Скупштина Спољна политика

Председник Србијe подноси извештај Сорошу

Док јавност, народне посланике и Народну скупштину Републике Србије држи у потпуном незнању о садржају разговора између Београда и Приштине, председник Вучић је сматрао прикладним да о њима поднесе извештај сину Џорџа Сороша и да о томе обавести јавност Србије.

Чињеница да председник Србије извештај о садржају разговора у Бриселу подноси Сорошу, а не Народној скупштини, народним посланицима и грађанима Србије, дубоко је забрињавајућа. На овај начин не само да је понизио све оне чији би интерес требало да заступа и брани, већ се на врло отворен начин сам понизио. Потпуно је нејасно зашто је председник Србије сматрао да је важно обавестити грађане Србије да је поднео извештај Сорошу. Ко је то од њега тражио и због чега је председник Србије морао да удовољи том захтеву?

Сорош и његове невладине организације су се значајно ангажовале да подрже Бриселске преговоре чији је главни спонзор Немачка. Немачка, па самим тим и све Сорошеве невладине организације, озбиљно се противе свим иницијативама које одступају од немачког плана да Србија потпише обавезујући споразум са Приштином и прихвати столицу Косова у УН.

ДЈБ изражава дубоку забринутост оваквим развојем догађаја. Коме председник Србије полаже рачуне? Зашто обавештава грађане Србије о томе да лично подноси извештаје сину Џорџа Сороша? Шта крије од Народне скупштине Републике Србије и грађанa Србије?

 

Доста је било

Доста је било

3
Оставите коментар

avatar
2500
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Petarimmobil Recent comment authors
најновији најстарији
immobil
Гост
immobil

Sta da Vucic kaze u izvestaju narodu, Vladi i Skupstini, isto sto i Taci?
„Ovaj eventualni sporazum, koji je veoma težak da se postigne, ima za glavni cilj priznavanje Kosova od strane Srbije i naše članstvo u EU, NATO i UN“, naveo je Tači o „mirovnom sporazuma sa Srbijom“.

Petar
Гост
Petar

pred zaev, rts – dnevnik, susret dva lidera na tabanovcima, podrzava resenje za kosovo? ljudi gde mi zivimo!

Petar
Гост
Petar

siptari odlucili delegaciju u briselu za pregovore sa pred srbije predvodi potpredsednik vlade !?