Косово и Метохија Политика Реаговање

Док се не формира ЗСО, Србија не треба да учествује на разговорима у Бриселу

Република Србија је испунила све обавезе из Бриселског споразума, док Приштина није испунила ни једну. ДЈБ захтева од председника Србије да не иде на разговор који је у Бриселу заказан за петак, 7. септембар, као и да обавести представнике Приштине и ЕУ да ће Србија замрзнути даље учешће у разговорима док представници наше јужне покрајине не доставе нацрт Статута ЗСО. Такође предлажемо да се Приштини за ово одреди рок од три месеца.

Н1 је пренео вест косовског портала Зери да формирање ЗСО није на дневном реду заказаних разговора у Бриселу у петак 7. септембра између представника Београда и Приштине.
За становништво Косова и Метохије које живи јужно од Ибра, ЗСО је критично важна. Пуних шест година, од потписивања споразума у Бриселу 2013. године, Приштина није испунила ниједну своју обавезу, није чак понудила ни нацрт Статута СЗО.

Србија треба прво да замрзне све разговоре у Бриселу док Приштина не испуни своје обавезе и не формира ЗСО, а уколико се то не деси у року од три месеца, те разговоре треба прогласити правно ништавним и да то потврди и Народна скупштина Републике Србије.

Повезани текстови:
Србија да замрзне бриселске преговоре док Приштина не испуни ЗСО 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

    • Naravno, sve je izrežirano do najsitnijeg detalja još 2013, a u međuvremenu se 70% naroda (25% koji glasaju za SNS i onih 45% koji ne glasaju) na parlamentarnim izborima dvaput izjasnilo da im to ne smeta. Tek kada se opametimo moći ćemo da razmišljamo o zaštiti svojih interesa na KiM, a bojim se da će tad već biti prekasno, jer nema naznaka da će se to desiti uskoro.