Косово и Метохија Саопштењe

И Републичка дирекција за имовину крије податке о имовини Србије на КИМ

Након Канцеларије за Косово и Метохију и Привредне коморе Србије, и Републичка дирекција за имовину се придружила институцијама које штите партијске интересе СНС и председника СНС, и које крију и одбијају да доставе податке о имовини Републике Србије на Косову и Метохији.

Да ли податке о имовини на КиМ треба, у ствари, да тражимо од Сороша којем председник Вучић подноси извештај о садржају преговора са Приштином и Харадинајем, а крије то од сопствених грађана и Скупштине Србије?

Републичка дирекција за имовину није у законом предвиђеном року одговорила на захтев Доста је било да нам се доставе подаци о имовини Србије на КиМ, због чега смо уложили жалбу Поверенику за информације од јавног значаја и заштиту података о личности Родољубу Шабићу.

Тражимо од Повереника да наложи Републичкој дирекцији за имовину Републике Србије да нам достави тражене информације.

Подсећамо, у децембру 2017. године директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић изјавио је да Канцеларија поседује свеобухватну базу података државне, друштвене, задружне и осталих облика српске имовине, као и да поседује папир за сваки динар и сваки шраф који смо као држава у протеклим деценијама улагали на КиМ. Канцеларија је, међутим, навела у одговору да не поседује тражене податке и упутила нас на Републичку дирекцију.

Бојимо се да и директор Дирекције Јован Воркапић свесно ставља интересе председника СНС испред интереса грађана Републике Србије, а поготову грађана на КиМ.

Имајући у виду да је Воркапић пре доласка у Дирекцију био правни саветник Владе Србије у Агенцији за приватизацију, са задатком да помогне долазак арапске Ал Дахре која је пре неколико дана на поклон добила ПКБ, чини се да је реч о намерном прикривању информација како грађани не би коначно сазнали шта Србија поседује на Косову.

ДЈБ од свог оснивања 2014. године, а Саша Радуловић још раније као министар привреде, инсистира на попису и процени имовине Републике Србије, посебно имовине на Косову и Метохији, као и на изради личних карата свих државних и друштвених предузећа у Србији.  На основу таквог пописа је могуће обрачунати вредност српске имовине на КиМ, која се мери десетинама милијарди долара и спречити пљачке и манипулације државном имовином. Решење имовинског питања је предуслов за решавање свих осталих питања која се односе на КиМ. Питање имовине је јасно дефинисано у свим законодавствима и ако се оно у случају КиМ баци под тепих, решавање осталих питања постаје апсурдно.

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Ko je imao ikakvu dilemu više je nema, sad je kristalno jasno da su se ovi nameračili na priznanje nezavisnog Kosova. Nema drugog objašnjenja, nemaju nikakav drugi razlog da ovo rade. Pohvale DJB za angažovanje da se ovo istera na čistac, ali podsetite malo i na Olivera Ivanovića, spomenite ga u skupštini, ne dozvolite da njegovo ubistvo padne u zaborav.

  • Позовите и остали део попозиције у Скупштини (па ко дошао – добро дошао) да уђете у скупштинске клупе (а не да изађете, како предлаже тзв.опозиција!) и да из тих клупа не изиђете док се на дневни ред Скупштине не стави и о томе се јавно пред ТВ камерама расправља о предлозима ДјБ за Косово и Метохију! Не можете остати само на твитовима и постовима по друштвеним мрежама – већ морате нешто и јавно у интерсу државе Србије учинити.