Kosovo i Metohija Saopštenje

I Republička direkcija za imovinu krije podatke o imovini Srbije na KIM

Nakon Kancelarije za Kosovo i Metohiju i Privredne komore Srbije, i Republička direkcija za imovinu se pridružila institucijama koje štite partijske interese SNS i predsednika SNS, i koje kriju i odbijaju da dostave podatke o imovini Republike Srbije na Kosovu i Metohiji.

Da li podatke o imovini na KiM treba, u stvari, da tražimo od Soroša kojem predsednik Vučić podnosi izveštaj o sadržaju pregovora sa Prištinom i Haradinajem, a krije to od sopstvenih građana i Skupštine Srbije?

Republička direkcija za imovinu nije u zakonom predviđenom roku odgovorila na zahtev Dosta je bilo da nam se dostave podaci o imovini Srbije na KiM, zbog čega smo uložili žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljubu Šabiću.

Tražimo od Poverenika da naloži Republičkoj direkciji za imovinu Republike Srbije da nam dostavi tražene informacije.

Podsećamo, u decembru 2017. godine direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je da Kancelarija poseduje sveobuhvatnu bazu podataka državne, društvene, zadružne i ostalih oblika srpske imovine, kao i da poseduje papir za svaki dinar i svaki šraf koji smo kao država u proteklim decenijama ulagali na KiM. Kancelarija je, međutim, navela u odgovoru da ne poseduje tražene podatke i uputila nas na Republičku direkciju.

Bojimo se da i direktor Direkcije Jovan Vorkapić svesno stavlja interese predsednika SNS ispred interesa građana Republike Srbije, a pogotovu građana na KiM.

Imajući u vidu da je Vorkapić pre dolaska u Direkciju bio pravni savetnik Vlade Srbije u Agenciji za privatizaciju, sa zadatkom da pomogne dolazak arapske Al Dahre koja je pre nekoliko dana na poklon dobila PKB, čini se da je reč o namernom prikrivanju informacija kako građani ne bi konačno saznali šta Srbija poseduje na Kosovu.

DJB od svog osnivanja 2014. godine, a Saša Radulović još ranije kao ministar privrede, insistira na popisu i proceni imovine Republike Srbije, posebno imovine na Kosovu i Metohiji, kao i na izradi ličnih karata svih državnih i društvenih preduzeća u Srbiji.  Na osnovu takvog popisa je moguće obračunati vrednost srpske imovine na KiM, koja se meri desetinama milijardi dolara i sprečiti pljačke i manipulacije državnom imovinom. Rešenje imovinskog pitanja je preduslov za rešavanje svih ostalih pitanja koja se odnose na KiM. Pitanje imovine je jasno definisano u svim zakonodavstvima i ako se ono u slučaju KiM baci pod tepih, rešavanje ostalih pitanja postaje apsurdno.

 

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Ko je imao ikakvu dilemu više je nema, sad je kristalno jasno da su se ovi nameračili na priznanje nezavisnog Kosova. Nema drugog objašnjenja, nemaju nikakav drugi razlog da ovo rade. Pohvale DJB za angažovanje da se ovo istera na čistac, ali podsetite malo i na Olivera Ivanovića, spomenite ga u skupštini, ne dozvolite da njegovo ubistvo padne u zaborav.

  • Pozovite i ostali deo popozicije u Skupštini (pa ko došao – dobro došao) da uđete u skupštinske klupe (a ne da izađete, kako predlaže tzv.opozicija!) i da iz tih klupa ne iziđete dok se na dnevni red Skupštine ne stavi i o tome se javno pred TV kamerama raspravlja o predlozima DjB za Kosovo i Metohiju! Ne možete ostati samo na tvitovima i postovima po društvenim mrežama – već morate nešto i javno u intersu države Srbije učiniti.