Mediji Spoljna politika Tribina

(VIDEO) Temelj Vučićeve vlasti medijski mrak i podrška EU

Da naslovna Blica kaže da je poslanička grupa DJB predložila besplatne udžbenike za svu decu u osnovnim i srednjim školama, i da je to 0,23 % budžeta, da to možemo da platimo, ali Vlada neće, Srbija bi dobila besplatne udžbenike, ocenio je Saša Radulović na tribini posvećenoj DJB Nacrtu zakona o KiM i odnosu prema EU.

Dok ne shvatimo svi zajedno da je medijski mrak glavni instrument vladanja SNS, i da dok taj medijski mrak ima podršku EU, a pogotovu Nemačke, moramo da znamo da oni nemaju dobre namere prema nama. Kristalno im je jasno da je medijski mrak glavna poluga vladavine. Kad podržavaju taj medijski mrak, to nije slučajno, to je namera.

Kad znam da im je to namera onda ne mogu više da govorim o EU kao altruističkoj organizaciji koja pomaže demokratiju u svojim zemljama. Jedini načini da izađemo iz ovoga je da napadnemo uzroke odnosno temelje ove vlasti: medijski mrak i podršku Evropske unije.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Samo zaboravlja da kaze da je lider grupe gradjana koja ni cenzus ne moze da predje.
    On je upravo krivac zasto DJB ne moze da predje cenzus, upropastio je dobru ideju.

    • covek ti 3 minuta objasnjava sta znaci medijski mrak,ako imas medijski mrak u zemlji kako mislis da predjes cenzus?…nemas dva grama mozga profesore, ni dva + dva ne znas da saberes al znas da kazes da je ON kriv. Zato bolje se pokri usima i glasaj za ove napredne radikale, oni imaju dobre ideje….jedna je kako profesorima i penzosima zakinuti penzije

  • Ni drugi ne mogu da pređu cenzus ili su na samoj granici, ma šta pričali. Biće da je u vezi sa medijskim mrakom i psihologijom mase koja neće ili nije u stanju da se bori za dugoročne ciljeve i opšti interes. Samo sad i odmah uz neku neposrednu ličnu korist. Taman posla da se preuzme odgovornost za situaciju u društvu. Uvek se očekuje da “neko drugi” to ispravi. Jako ukorenjen kompleks inferiornosti spram institucija i vlasti svake vrste. Očigledne istine se proglašavaju teorijama zavere. Sa takvim stavom i ponašanjem, nije ni čudo što samo đubrad i lažovi uspevaju u politici. Ništa tu Radulović nije kriv. Stvarno moraš biti nadčovek ili čarobnjak, pa osvojiti vlast a da pritom sačuvaš obraz.

    Što se tiče spoljne politike, prijatno sam iznenađen ovakvim razvojem situacije. Ne zato što prizivam “sukob sa celim svetom” (omiljena fraza demagoga), već zato što je to notorna istina. Zabijanje glave u pesak ne vodi ničemu. Da ponovim tvrdnju sa tribine: “Njima (predstavnicima EU) je cilj da Srbija bude baš ovakva kakva je”. Ne mislim da je USA išta bolja po tom pitanju i da tu postoji neki suštinski sukob sa Nemačkom, jer je ta ista Nemačka američki vazal još od doba 2. sv. rata sa desetinama vojnih baza. Voleo bih da me neko demantuje argumentima. Da ne bude zabune, isto važi i za Rusiju, čiji predsednik svaki put pred izbore se sastaje sa AV i tako mu daje vetar u leđa. Sramota. Možemo samo da nagađamo kakvi su tu interesi i trgovina u pitanju.