VIDEO Спољна политика Трибина

(Видео) Бранка Стаменковић: Желимо европске вредности и стандард, али не и немачку ЕУ

Заменица председника ДЈБ и народна посланица Бранка Стаменковић, изјавила је на недавно одржаној ДЈБ трибини у Нишу да Србија треба да тежи европским вредностима, европском стандарду грађана, Србија треба да личи на Данску, Шведску, Немачку, али не по сваку цену да улази у ЕУ. Нас су убедили да је ово остварљиво само уколико нас приме у Европску унију.

 

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

 • Lepo ste objasnili situaciju i odnos Danske prema Farskim ostrvima, koji je sličan i odnosu Danske i Grenlanda. Ono što mogu dodati je da Danska dotira (tzv. bloktilskud) te dve teritorije i to Farska ostrva sa 641,8 miliona dkk (86,04 miliona €) a Grenland košta Dansku najmanje 4,3 milijarde dkk (576,5 miliona €) godišnje.

  I to su razlozi zbog kojih ove dve teritorije ne žele potpunu nezavisnost i prekid dosadašnjeg odnosa sa Danskom. Kada uzmete u obzir da je populacija FO samo 49.300 a Grenlanda nešto više od 56.000, jasno je koliki je uticaj dotacija na sadašnje odnose.

  To što je Grenland mnogo “skuplji” je i zbog nekoliko drugih razloga, jedan su rudna bogatstva a drugi sigurnosni.

  Drugo, vreme je da se uključite u Savez za Srbiju, valjda su vas beogradski izbori nečem naučili. Imate najbolji program, a vidim da i u Savezu spominju mnoštvo stvari koje ste prvi spomenuli, a na koje nisu ranije obraćali pažnju – kad su bili “svaka vaška obaška”.
  Nadam se da je svima pa i vama jasno, da je svaki glas protiv ovog sistema pljačke – dragocen, a uključivanjem u Savez biste zadržali svoje glasače. Ukoliko to ne uradite, neki vaši glasači će poučeni beogradskom katastrofom, glasati za Savez, jer ne žele da im glas propadne. U pamet se dok je vreme. I savez će oročiti svoju saradnju na godinu dana nakon pobede, tako da svaka opcija u fer i poštenim uslovima i bez medijskog mraka, mođe da se bori i izbori za svoje stavove.

 • Samo 3:40 min.promocije ponovo govori da se u pokretu DJB-lo nastavlja po starom.Ponoviću. Simpatizeri pokreta i sve ukupno biračko telo Srbije hoće da čuje ono što ce njih učiniti srećnijim a da i ne primete da liče na Linhtenštajn, Norvešku i Dansku. Privrede ovih navedenih zemalja su VEZANE ZA KORPORATIVNU PRIVREDU NEMAČKE,to što one imaju svoje nacionalne valute neznači ništa, mogle su se slobodno zvati i EVRO. Dakle,mašine za pravljenje,trošenje,rasipanje i pranje para su u zemljama kao što su Amerika i zapadni deo EU. One imaju koncept KORPORATIBNE PRIVREDE (samo sebi i nikome drugom). Znači da iza takve privrede stoje bogati industrijalci,nihove banke i njihovi političari. gdo. Branka dali ste Vi mišljenja da je u Srbiji primenjen koncept korporativne privrede.

  DOSTA JE BILO, ajmo ponovo iz početka.