Najava Skupština

Vanredna skupština DJB sutra u Nišu

Sutra, 17. novembra, u Nišu će biti održana Skupština DJB na kojoj će se, između ostalog, raspravljati i o dešavanjima u pokretu krajem oktobra i početkom novembra i razrešenju predsednika DJB. Sednicu će voditi narodni poslanik Branka Stamenković, koja je na čelu i vodi DJB do izbora novog predsednika.

Raspravljaće se i o pet narodnih poslanika koji su bez reči prethodne najave prvo napravili nov poslanički klub i hteli da zadrže mandate, a onda nakon pritiska javnosti dvoje podneli, a jedan najavio da će podneti ostavku. Dva poslanika za sada i dalje insistiraju da zadrže mandate iako su izabrani na listi “Dosta je bilo – Saša Radulović”.

Za razliku od prethodnog udara na DJB u martu ove godine kada je petoro poslanika izbačeno, a DJB napustilo 20% članova, ovaj put je organizacija brzo reagovala i osim petoro poslanika DJB je napustilo još samo osam članova. Očekivanje da će se DJB raspasti odlaskom poslanika koji svakako nisu bili aktivni ni u organizaciji ni u Skupštini u poslednjih šest meseci se izjalovilo.

Na dnevnom redu sutrašnje Skupštine u Nišu su i DJB Nacrt zakona o Kosovu i Metohiji koji je 28. septembra prezentovan javnosti, nova politička platforma prema Evropskoj uniji, daljni spoljno-politički pravci Srbije u svetlu Bregzita, kao i dalja strategija DJB i naredni koraci.

 

Dosta je bilo

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Da li je tačno da ostavkama poslanika koji su Vam vratili mandat sledeći na listi poslanika jeste SNS-ovac. Ako jeste da li vi to mandate dajete SNS-u?