Политика Саопштењe Скупштина

ДЈБ ће наставити да бојкотује бесмислене седнице Скупштине

Парламент Србије је понижен и сведен на срамну представу различитих Ристичевића и Мартиновића којима као луткар управља председник СНС-а. Као и све остале институције државе, и овај највиши орган власти у земљи киднапован је од грађана и стављен у функцију погубне политике СНС-а и његових сателита. Осим што се опозиционим посланицима на заседањима Скупштине ускраћује право на реч, они се и новчано кажњавају уколико се усуде да за микрофоном изговоре истину о катастрофалном стању у које нас је довело СНС вођење државе. Истовремено, изложени су салви увреда и лажних оптужби како би се политички дискредитовали пред грађанима, без могућности да аргументовано одговоре на њих.

ДЈБ већ више од годину дана бојкотује бесмислене рецитације амандмана СНС-а и срамно гласање на звонце. ДЈБ је више пута до сада позивао друге опозиционе посланичке групе да заједно бојкотују ове делове скупштинских заседања. Позивали смо и на бојкот целих седница које се заказују од данас до сутра и обједињавају и преко 60 законских предлога у једну расправу.

Једини део у коме ДЈБ учествује је део у коме представља своје предлоге закона, покретање анкетних одбора и када у име грађана поставља питања Влади Србије. То је и једини део који преноси РТС2 и у коме се опозициони посланици могу несметано обратити грађанима Србије. Тај део је важан за грађане Србије да виде да постоје посланици који говоре о стварима које су у интересу грађана, а не само у интересу привилегованих политичара на власти.

На жалост, као и код осталих предлога, остали смо усамљени у том бојкоту. Изгледа да је у политици у Србији важније ко предлаже од тога шта се предлаже и да је трка за то ко ће бити проглашен за вођу опозиције једина мотивација. Наши предлози за скупштинске расправе на којима би се гласало о неповерењу Влади, као и о неповерењу појединим министрима такође нису наишли на одзив колега.

Као и у последњих годину дана, ДЈБ ће наставити овај свој бојкот без обзира на то да ли ће нам се остале посланичке групе придружити.

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар