Политика Саопштењe Скупштина

ДЈБ ће наставити да бојкотује бесмислене седнице Скупштине

Парламент Србије је понижен и сведен на срамну представу различитих Ристичевића и Мартиновића којима као луткар управља председник СНС-а. Као и све остале институције државе, и овај највиши орган власти у земљи киднапован је од грађана и стављен у функцију погубне политике СНС-а и његових сателита. Осим што се опозиционим посланицима на заседањима Скупштине ускраћује право на реч, они се и новчано кажњавају уколико се усуде да за микрофоном изговоре истину о катастрофалном стању у које нас је довело СНС вођење државе. Истовремено, изложени су салви увреда и лажних оптужби како би се политички дискредитовали пред грађанима, без могућности да аргументовано одговоре на њих.

ДЈБ већ више од годину дана бојкотује бесмислене рецитације амандмана СНС-а и срамно гласање на звонце. ДЈБ је више пута до сада позивао друге опозиционе посланичке групе да заједно бојкотују ове делове скупштинских заседања. Позивали смо и на бојкот целих седница које се заказују од данас до сутра и обједињавају и преко 60 законских предлога у једну расправу.

Једини део у коме ДЈБ учествује је део у коме представља своје предлоге закона, покретање анкетних одбора и када у име грађана поставља питања Влади Србије. То је и једини део који преноси РТС2 и у коме се опозициони посланици могу несметано обратити грађанима Србије. Тај део је важан за грађане Србије да виде да постоје посланици који говоре о стварима које су у интересу грађана, а не само у интересу привилегованих политичара на власти.

На жалост, као и код осталих предлога, остали смо усамљени у том бојкоту. Изгледа да је у политици у Србији важније ко предлаже од тога шта се предлаже и да је трка за то ко ће бити проглашен за вођу опозиције једина мотивација. Наши предлози за скупштинске расправе на којима би се гласало о неповерењу Влади, као и о неповерењу појединим министрима такође нису наишли на одзив колега.

Као и у последњих годину дана, ДЈБ ће наставити овај свој бојкот без обзира на то да ли ће нам се остале посланичке групе придружити.