Politika Saopštenje Skupština

DJB će nastaviti da bojkotuje besmislene sednice Skupštine

Parlament Srbije je ponižen i sveden na sramnu predstavu različitih Rističevića i Martinovića kojima kao lutkar upravlja predsednik SNS-a. Kao i sve ostale institucije države, i ovaj najviši organ vlasti u zemlji kidnapovan je od građana i stavljen u funkciju pogubne politike SNS-a i njegovih satelita. Osim što se opozicionim poslanicima na zasedanjima Skupštine uskraćuje pravo na reč, oni se i novčano kažnjavaju ukoliko se usude da za mikrofonom izgovore istinu o katastrofalnom stanju u koje nas je dovelo SNS vođenje države. Istovremeno, izloženi su salvi uvreda i lažnih optužbi kako bi se politički diskreditovali pred građanima, bez mogućnosti da argumentovano odgovore na njih.

DJB već više od godinu dana bojkotuje besmislene recitacije amandmana SNS-a i sramno glasanje na zvonce. DJB je više puta do sada pozivao druge opozicione poslaničke grupe da zajedno bojkotuju ove delove skupštinskih zasedanja. Pozivali smo i na bojkot celih sednica koje se zakazuju od danas do sutra i objedinjavaju i preko 60 zakonskih predloga u jednu raspravu.

Jedini deo u kome DJB učestvuje je deo u kome predstavlja svoje predloge zakona, pokretanje anketnih odbora i kada u ime građana postavlja pitanja Vladi Srbije. To je i jedini deo koji prenosi RTS2 i u kome se opozicioni poslanici mogu nesmetano obratiti građanima Srbije. Taj deo je važan za građane Srbije da vide da postoje poslanici koji govore o stvarima koje su u interesu građana, a ne samo u interesu privilegovanih političara na vlasti.

Na žalost, kao i kod ostalih predloga, ostali smo usamljeni u tom bojkotu. Izgleda da je u politici u Srbiji važnije ko predlaže od toga šta se predlaže i da je trka za to ko će biti proglašen za vođu opozicije jedina motivacija. Naši predlozi za skupštinske rasprave na kojima bi se glasalo o nepoverenju Vladi, kao i o nepoverenju pojedinim ministrima takođe nisu naišli na odziv kolega.

Kao i u poslednjih godinu dana, DJB će nastaviti ovaj svoj bojkot bez obzira na to da li će nam se ostale poslaničke grupe pridružiti.

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar