Војводина

ЗРЕЊАНИН: ЈАВНА РАСВЕТА НА ЈАВНО ПРИВАТНО ПАРТНЕРСТВО

Веома мало Зрењањанинки и Зрењанинаца зна да је на Седници скупштине гада децембра месеца усвојенм Предлог одлуке о усвајању пројекта јавно приватног партнерства за реконструкцију, адаптацију, модернизацију, управљање и одржавање јавног осветљења нашег града.

Овај предлог одлуке је уврштен у дневни ред седнице у току саме седнице и изгласан је, а да се нико са њим није упознао.

Одлуком је усвојен предлог пројекта јавно приватног партнерства без елемената концесије. У склопу одлуке формиран је и тим који ће пратити пројекат. Након усвајања одлуке уследиће расписивање јавне набавке.

Не можемо да оценимо овај пројекат, јер о њему немамо појма. О њему немају појама ни они који су за њега гласали одборници: СНСа СПСа, СВМа и остали који чине владајућу већину. Можемо да сумњамо да овде ипак нешто није у реду јер се одлука доноси овако тајно.

Ако међутим претпоставимо да је све у реду остаје потпуно нејасно зашто се о овако важним стварима одлучује овако потпуно накарадно.

Ово наравно није први пут да се овакве одлуке доносе. На тој истој седници ДЈБ је захтевао да се усвоји одлука којом ће се Градско веће (предлагач одлука) обавезати на редовне извештаје о раду у којима ће између осталог објаснити зашто овако важне одлуке предлажу на пречац у току саме седнице. Подсетићу да је рад градског већа јаван исто као и седнице, међутим поједине одллуке се очигледно не доносе на тим јавним седницама.

Александар Коровљев
Доста је било Зрењанин

ДЈБ Зрењанин

ДЈБ Зрењанин

Коментар

Кликни овде да поставиш коментар

  • Zato meni (a verovatno i mnogim drugim) ni posle nekoliko poziva i dalje ne menjaju neispravnu sijalicu na banderi. Pripremaju se da dođu kao spasitelji, a da nas pritom očerupaju.