Косово и Метохија Саопштењe

Петнаест година од напада на Србе на Косову и Метохији

Јуче је навршено петнаест година од протеривања хиљада Срба са Косова и Метохије и паљења и уништавања њихових домова, установа, цркава и манастира. За овај ставичан злочин до данас нико није осуђен, нити су међународне војне снаге на КиМ преузеле одговорност што су пропустиле да заштите Србе и њихову имовину, на шта их је обавезао мандат Уједињених нација.

За овај криминалан акт етничког чишћења, званична Приштина, која га је и организовала, била је награђана од стране најмоћнијих земаља света, посебно неких земаља Европске уније, које су свесно прекршиле и настављају да крше резолуцију 1244 Уједињених нација.

Током јучерашње опсаде Председништва, није било могућности да се на достојан начин обележи овај дан. ДЈБ је одлучио да јуче својим саопштењем не даје алиби опкољеном председнику СНС-а који се чешљао у председништву Србије, тобоже играо шах и злоупотребљавао овај злочин за сопствену промоцију.

Подсећамо да је 17. марта 2004. године српско становништво на Косову и Метохији било изложено стравичном нападу који је за циљ имао њихово протеривање, да је спаљено неколико хиљада српских породичних домова и 35 цркава и манастира.

Срби и сви други неалбанци на Косову и Метохији петнаестогодишњицу овог злочина дочекују у подједнакој неизвесности свог будућег опстанка, и даље свакодневно страхујући за сопствену безбедност и безбедност своје имовине. Све ово се и даље дешава под “будним” оком Европске уније, пре свих Немачке.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Podrška za tekst i političku opciju! Nadam se da neće biti uzalud, i da će se ova politička opcija ”množiti” u članovima, te da je vreme rastakanja, deljenja i povlačenja prošlost. Nadam se da ćete umeti da okupite i zadržite vredne, poštene i energične ljude. Nadam se da ćete umeti da ideje koje imate plasirate, i da se izborite za pravo mesto na političkoj sceni. Nadam se mudrosti, velikoj mudrosti u teskom vremenu.