Kosovo i Metohija Saopštenje

Petnaest godina od napada na Srbe na Kosovu i Metohiji

Juče je navršeno petnaest godina od proterivanja hiljada Srba sa Kosova i Metohije i paljenja i uništavanja njihovih domova, ustanova, crkava i manastira. Za ovaj stavičan zločin do danas niko nije osuđen, niti su međunarodne vojne snage na KiM preuzele odgovornost što su propustile da zaštite Srbe i njihovu imovinu, na šta ih je obavezao mandat Ujedinjenih nacija.

Za ovaj kriminalan akt etničkog čišćenja, zvanična Priština, koja ga je i organizovala, bila je nagrađana od strane najmoćnijih zemalja sveta, posebno nekih zemalja Evropske unije, koje su svesno prekršile i nastavljaju da krše rezoluciju 1244 Ujedinjenih nacija.

Tokom jučerašnje opsade Predsedništva, nije bilo mogućnosti da se na dostojan način obeleži ovaj dan. DJB je odlučio da juče svojim saopštenjem ne daje alibi opkoljenom predsedniku SNS-a koji se češljao u predsedništvu Srbije, tobože igrao šah i zloupotrebljavao ovaj zločin za sopstvenu promociju.

Podsećamo da je 17. marta 2004. godine srpsko stanovništvo na Kosovu i Metohiji bilo izloženo stravičnom napadu koji je za cilj imao njihovo proterivanje, da je spaljeno nekoliko hiljada srpskih porodičnih domova i 35 crkava i manastira.

Srbi i svi drugi nealbanci na Kosovu i Metohiji petnaestogodišnjicu ovog zločina dočekuju u podjednakoj neizvesnosti svog budućeg opstanka, i dalje svakodnevno strahujući za sopstvenu bezbednost i bezbednost svoje imovine. Sve ovo se i dalje dešava pod “budnim” okom Evropske unije, pre svih Nemačke.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Podrška za tekst i političku opciju! Nadam se da neće biti uzalud, i da će se ova politička opcija ”množiti” u članovima, te da je vreme rastakanja, deljenja i povlačenja prošlost. Nadam se da ćete umeti da okupite i zadržite vredne, poštene i energične ljude. Nadam se da ćete umeti da ideje koje imate plasirate, i da se izborite za pravo mesto na političkoj sceni. Nadam se mudrosti, velikoj mudrosti u teskom vremenu.