Полиција Саопштењe

Власт злоупотребљава полицију и правосуђе у политичке сврхе

ДЈБ оштро осуђује данашњу изјаву директора полиције да су бесмислени захтеви опозиције да се ухапшени пусте на слободу. Оштро осуђујемо и политичко привођење, хитно процесуирање и затварање младих учесника протеста који су у суботу од аутократске власти захтевали ослобађање медија.

Док високи функционери и људи блиски власти не само да су поштеђени хапшења и процесуирања због својих кривичних дела, већ неометано остају на високим политичким функцијама, опозиционо настројени грађани због сумње у обичан прекршај експресно завршавају у затвору.

Ови двоструки аршини добро су познати грађанима Србије, јер их и ова и претходне власти оваквом злоупотребом моћи већ готово 30 година држе у страху од одмазде уколико се усуде да изразе било какво незадовољство. Док лојални, привилеговани појединци блиски власти уживају полицијску и правну заштиту, обични грађани застрашују се најперфиднијим полицијским методама.

ДЈБ се придружује захтевима за ослобађање учесника протеста чије је привођење и противправно “превентивно задржавање” наредио директор полиције Владимир Ребић, након чега су необјашњиво ефикасном реакцијом правосуђа завршили у затвору само зато што су између напуштања Србије и борбе за бољу Србију – изабрали ово друго.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Odlično saopštenje. “Jер их и ова и претходне власти оваквом злоупотребом моћи већ готово 30 година држе у страху од одмазде уколико се усуде да изразе било какво незадовољство.”Ne bih baš rekla da su nas ovi prethodni držali u strahu od odmazde kako to ovi sadašnji rade.Više je to bila nemoć da nešto promeniš. Znači, vidiš da ne valjaju,a kao jedina alternativa nudi ti se Sns. Strašno je kad nemaš alternativu. Drago mi je da postojite i da je ja i moja porodica imamo. Podrška za Djb!