Policija Saopštenje

Vlast zloupotrebljava policiju i pravosuđe u političke svrhe

DJB oštro osuđuje današnju izjavu direktora policije da su besmisleni zahtevi opozicije da se uhapšeni puste na slobodu. Oštro osuđujemo i političko privođenje, hitno procesuiranje i zatvaranje mladih učesnika protesta koji su u subotu od autokratske vlasti zahtevali oslobađanje medija.

Dok visoki funkcioneri i ljudi bliski vlasti ne samo da su pošteđeni hapšenja i procesuiranja zbog svojih krivičnih dela, već neometano ostaju na visokim političkim funkcijama, opoziciono nastrojeni građani zbog sumnje u običan prekršaj ekspresno završavaju u zatvoru.

Ovi dvostruki aršini dobro su poznati građanima Srbije, jer ih i ova i prethodne vlasti ovakvom zloupotrebom moći već gotovo 30 godina drže u strahu od odmazde ukoliko se usude da izraze bilo kakvo nezadovoljstvo. Dok lojalni, privilegovani pojedinci bliski vlasti uživaju policijsku i pravnu zaštitu, obični građani zastrašuju se najperfidnijim policijskim metodama.

DJB se pridružuje zahtevima za oslobađanje učesnika protesta čije je privođenje i protivpravno “preventivno zadržavanje” naredio direktor policije Vladimir Rebić, nakon čega su neobjašnjivo efikasnom reakcijom pravosuđa završili u zatvoru samo zato što su između napuštanja Srbije i borbe za bolju Srbiju – izabrali ovo drugo.

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Odlično saopštenje. “Jer ih i ova i prethodne vlasti ovakvom zloupotrebom moći već gotovo 30 godina drže u strahu od odmazde ukoliko se usude da izraze bilo kakvo nezadovoljstvo.”Ne bih baš rekla da su nas ovi prethodni držali u strahu od odmazde kako to ovi sadašnji rade.Više je to bila nemoć da nešto promeniš. Znači, vidiš da ne valjaju,a kao jedina alternativa nudi ti se Sns. Strašno je kad nemaš alternativu. Drago mi je da postojite i da je ja i moja porodica imamo. Podrška za Djb!

  • Rebić je promenio stajling,ocigledno mu dobro ide…Nesto prodaje sto je dobro plaćeno u njihovom svetu…