VIDEO Догађај Политика

(Видео) Србија богатија од Холандије, а није Холандија

Најмлађи чланови Форума младих Доста је било, матуранти и бруцоши, разговарали су о актуелним темама са председницом ДЈБ Бранком Стаменковић и председником Програмског савета ДЈБ Сашом Радуловићем.

Да ли је Србија богата земља? Ко има више обрадиве земље – Србија или Холандија? У Војводини има три пута више земље него што је Холандија обрађује данас. Дакле, богати смо. Али нисмо. Зашто нисмо као Холандија?

Ово су нека од питања на која су ДЈБ млади и функционери покушали заједно да одговоре.

Доста је било

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Bravo za forum mladih, neka ide ovaj serijal sa studentima sto duze, sa razlicitih fakulteta. Onda se kolege zainteresuju, pogledaju drugare, poslusaju, razmisle, sire dalje 🙂 Mozda i tribine za mlade da organizujete, posle njih svirka, pametni klinci vole rock 🙂 2 gitare i pevac, Azra, Rundek, strani rock. Nesto se mislim ovih dana, pored sve crne hronike gde se ubijaju zene, tuce zbog parking mesta, gaze biciklisti i pesaci…. Ljudi u zemlji, koji pored toga sto su bahati vole i da gazduju, da budu glavni u kuci, rade po njihovom, da ih svi slusaju, zato za takvog i glasaju, za Vucica, vide sebe u njemu, hoce gazdu na celu zemlje. Ako smo 90-ih poceli moralno, obrazovno i kulturno da tonemo, te se sada valjamo u mulju pored pinka, rialitija, silikonki i partijskih parazita, kako ce Srbija izgledati za 20 godina? Jeziva mi je i pomisao. Angazujte i privucite mladost, onu pametnu, inteligentnu, buntovnu, ona nam je jedini spas. I ovakve stvari vam ne idu u prilog https://www.youtube.com/watch?v=mbTw9tUVQck. Prosecnom Srbinu je normalno da neko ko je “duzan Americi milion dolara” bude savetnik americkom ambasadaru, da je voljeni Vucic za ministra postavio “stecajnog lopova”, ali ostalima bi trebalo pojasniti ove promene pogleda na Kosovo.
    Svako dobro