Mediji Saopštenje

Oštro osuđujemo napade na novinare u Srbiji

Najoštrije osuđujemo napad na novinara i urednika BIRN-a Slobodana Georgieva putem društvenih mreža i podržavamo današnji protest novinara ispred Tužilaštva za visokotehnološki kriminal. Zahtevamo od Tužilaštva da rasvetli ovaj slučaj i što pre privede pravdi odgovorne za još jedan u nizu primera zastrašivanja novinara i unižavanja novinarske profesije.

Jedan od stubova demokratije u svakom društvu jesu nezavisni mediji, a njihova sloboda se u Srbiji danas krši na najgrublji način dok vlast zloupotreblja medije u političke i lične svrhe. Manipulacija građana medijskim mrakom danas je u Srbiji dostigla svoj vrhunac, a svakom novinaru koji se usudi da svojim delovanjem rasvetli deo ove mračne slagalice crta se meta na čelu. Pitanje slobode medija i njenog odsustva u Srbiji jeste pitanje za naše društvo, ali je pre svega pitanje za Evropsku uniju koja podržava autokratski režim Aleksandra Vučića, žmureći na gruba kršenja ljudskih prava i evropskih vrednosti, zarad ostvarenja partikularnih interesa.

Zato uz najoštriju osudu napada na novinare u Srbiji pitamo Evropsku uniju dokle će pod tepih da gura zloupotrebu medija u Srbiji dok “Srbija ide u dobrom pravcu”?

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar