Autorski tekst Spoljna politika

Da li će Srbija ponovo prespavati pad Berlinskog zida?

Berni Sanders, Klintonov demokrata, retvituje globalistički medij Voks koji kaže kako u Mađarskoj vlast kontroliše gotovo sve medije, da su izbori “gotovo nemoguće nefer” i da zloupotrebljavaju javne resurse. Pa hit! Sa druge strane, za američke demokrate, EU i sve globaliste, Srbija ide u dobrom pravcu.

Izgleda da kada te bankarski globalizam uzme za svog, onda ideš “u dobrom pravcu”. Slušaš MMF i Svetsku banku, predaš svoj monetarni suverenitet, uništiš sopstvenu privredu, predaš svoje resurse velikim svetskim korporacijama i možeš kog kuće da radiš šta god ti padne na pamet: nameštaš izbore, kontrolišeš medije, kradeš.

Ako se protivš ovome, onda si “meki” fašista.

Činjenica je da su demokratija, sloboda medija, slobodni i fer izbori ugroženi svuda u svetu. Demokratiju najviše ugrožava bankarski globalizam. A ugrožavaju je i autokrate suverenisti u mnogim zemljama sveta. Bankarski globalizam je mnogo, mnogo veće zlo.

Zbunjeni levičari ne vide da podržavajući bankarski globalizam podržavaju veće zlo i da im najveći neprijatelj nisu desničari, već banke i njihove velike korporacije koje zaista uništavaju demokratiju. Ovo se tako jasno vidi sa pozicije centra.

Tragično je videti zbunjenog levičara koga su upregli bankarski globalisti kroz medije da veruje da mu je najveći neprijatelj desničar, jer na primer misli drugačije o migrantima.
Bankarski globalisti podstiču vojne sukobe kao što je onaj u Siriji i uzrok su zla.

EU fanatici u Srbiji i na celom Balkanu, ali i mnogi desničari, ne vide da ne postoji više jedinstven zapad. Na vlasti na Zapadu u poslednjih 50 godina su bili globalisti koji su svet uređivali po meri banaka. Levičari kažu neoliberalizam. Zapad se menja. Jačaju suverenisti.

Srbija je prespavala prethodnu veliku geopolitičku promenu – pad Berlinskog zida. Platili smo ogromnu cenu neshavatanja vremena u kome živimo.

U svetu se dešava nova, tektonska geopolitička promena. Ljulja se bankarski globalizam. Srbija je ponovo na pogrešnoj strani.

U interesu Srbije je da padne bankarski globalizam (neoliberalizam). U interesu Srbije je da vodi suverenističku politiku i bude deo svetskog i evropskog suverenističkog pokreta koji obara bankarski globalizam. Da li će Srbija voditi ovakvu politiku zavisi od vašeg glasa.

Globalisti su Vučića podvalili kao lažnog suverenistu koji se bori za nacionalne interese. Nemojte da dozvolite da vam opet podmetnu. Zato DJB.

Saša Radulović

Predsednik Programskog saveta DJB i narodni poslanik

Povezani tekstovi:

Vlada spasava banke na račun građana i budžeta

Ko štampa novac

Nevidljiva ruka monopola

Dosta je bilo

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

  • naravno. zato i krilatica da MMF srusio vise vlada od marksa i engelsa zajedno..sankcijama je precizno napadnuta spoljna trgovina, tj prosirena reprodukcija, krvotok tj banke koje ugusio dinkic i potom proizvodnja.. hvalimo se autoputevima, a narod gladan, pa se otimaju penzije..a onda ti putevi se grade kreditima koje treba vratiti sa kamatom, a rade strane firme koje profite tj kajmak iznose u svoje zemlje, nama preostaje da za odrzavanje puteva, opet uzmemo od gradjana kroz putarine, a da ih oporezujemo da VRATIMO KREDITE.. I TAJ POREZ CE DA PLATE gradjani koji rade u fabrikama stranih investitora privucenih autoputevima sa 200-300 evra.. teraj dok mozes ekonomija srbije..

  • Iako “bankarskim globalistima” vojni sukobi (bar većina) odgovaraju, oni ih ipak ne podstiču.

  • Slažem se sa svim stavovima iznetim u ovom tekstu, problem je sto oni drže medije. Svuda u svetu.
    Evo recimo o ovom skupu u Milanu danas 19. maja ni reci u gotovo svim medijima u Srbiji, a to je ipak bitna vest u rubrici “Svet” za objaviti.
    Suverenisticki pokreti ce jacati, i pored svih mogucih pritisaka krupnog kapitala.
    Bolje bi im bilo da olabave malo, da se ne bi otislo u smeru koji niko ne zeli.
    Da li mogu ti vasi suverenisti iz Evrope i sveta malo da pomognu da i u Srbiji slicni pokreti/stranke malo ojacaju, da se i njihov glas cuje?
    Medijska pokrivenost 0.
    Inace termini bankarski globalizam, neoliberalizam koje uporno ponavljate-to vecini gradjana Srbije samo rogobatno zvuci i realno ne znaci nista.
    Pribliziti tematiku obicnom svetu kroz sto vise prakticnih primera.
    Ovaj vam je deo iz teksta mnogo dobar, moram da ga izvučem:
    “Izgleda da kada te bankarski globalizam uzme za svog, onda ideš „u dobrom pravcu“. Slušaš MMF i Svetsku banku, predaš svoj monetarni suverenitet, uništiš sopstvenu privredu, predaš svoje resurse velikim svetskim korporacijama i možeš kog kuće da radiš šta god ti padne na pamet: nameštaš izbore, kontrolišeš medije, kradeš.

    Ako se protiviš ovome, onda si „meki“ fašista.”

  • Poštovani g. Raduloviću,
    svaka vam je na mestu. Odlično prezentirate svetsku političku scenu. Iako nisam iz tog foha, imam utisak da je tako. Moć kojom raspolažu banke, apetiti kapitalista, koji se najbolje ogleda u onom aforizmu, “da je za neverovati, da svuda tamo gde Amerikanci gone teroriste uvek pronađu naftu”! Pogledajte, prirodnim resursima prebogatu i za taj broj stanovništva, preveliku Rusiju. Sa koliko američkih baza je okružena. Zato što je “opasna” za svetski poredak. Ne dozvoljava upravo tim bankama i američkim firmama da po njoj švrljaju, kao po Južnoj Americi ili Africi . Ali oni, Ameri imaju Holivud, SNN, SBS, New York Times, ……. svu propagandnu mašineriju. Za njih iz muve napraviti slona je mala malica. Zato je moje pitanje vama g. Raduloviću, zar zaista mislite da ćete, kao onaj kauboj iz vesterna, ujahati u “grad” i uspostaviti red. Zar vam nije mesto u savezu za Srbiju, na platformi da se skine ovaj loš momak, eufemizam za nitkova, pa onda krenete svako svojim putem, svojom ideologijom da u oslobođenom društvu tražite podršku!

  • Radulovic je u potpunosti u pravu. Ali dok je ova vlast na sceni nece biti promena na bolje. Svakoj drzavi koja svoj suvernitet podredi nekakvom blobalizmu se ne pise dobro. Moramo se okrenuti sebi i traziti iskrene prijatelje i korektne partnere.