Pravosuđe Saopštenje

Predsednik SNS-a se sakriva od Saše Radulovića iza Narodne skupštine

Nakon što je dve godine izbegavao da primi sudski poziv za ročište po tužbi zbog povrede časti i ugleda predsednika DJB Saše Radulovića, Aleksandar Vučić se sada od suda sakriva iza Narodne skupštine, očekujući da mu ona obezbedi imunitet u parničnom postupku, uprkos činjenici da Ustav i zakoni Srbije imunitet predviđaju samo za krivične postupke.

Ročište po tužbi Saše Radulovića protiv Aleksandra Vučića zbog neistina koje je u parlamentu izrekao 2016. godine o izmišljenom poreskom dugu Radulovića u Americi i stečajnim postupcima koje je vodio u Srbiji, koje je bilo zakazano za 24. jun 2019. godine u Višem sudu u Beogradu, nije održano zbog insistiranja sudije da se Narodna skupština Srbije obavesti o činjenici da se tuženi preko advokata nije pozvao na imunitet, ne bi li ga umesto toga dobio od narodnih poslanika.

Svestan činjenice da se na imunitet i ne može pozvati u parničnom postupku, već samo u krivičnom, a da bi izbegao suđenje, Aleksandar Vučić posegao je za trikom: navešće Narodnu skupštinu da prekrši Ustav i zakone Srbije, tako što će mu “nametnuti” imunitet na koji on nema pravo.

DJB poziva narodne poslanike vladajuće koalicije da se odupru ovom providnom pokušaju diskreditacije Narodne skupštine zarad sebičnih interesa predsednika SNS-a i da odbiju da učestvuju u orkestriranom i fabrikovanom navođenju predstavnika ovog najvišeg organa vlasti u zemlji na kršenje Ustava i zakona kako bi zaštitili Vučića od pravne odgovornosti.


Povezani tekstovi:

Da li Vučić ima hrabrosti da se pojavi na sudu protiv Radulovića

Za javno vređanje Saše Radulovića, Vučić da se izvini i plati dva miliona

Još jedna krivična tužba protiv Vučića zbog uvreda

Sud kaže da Vučić nesmetano može da iznosi laži o političkim protivnicima

Klanšček izgubio sve sporove protiv Saše Radulovića

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar