Autorski tekst Ekonomija

Saša Radulović: Zaustaviti prodaju Komercijalne banke strateškom partneru

Ne postoji nijedan valjan ekonomski razlog koji je u interesu građana Srbije za prodaju Komercijalne banke nekoj stranoj banci. Komercijalna banka treba da ostane na berzi, u vlasništvu građana, države, penzionih i investicionih fondova.

Sve strane banke koje posluju u Srbiji su otkupile sve svoje akcije i povukle se sa berze. Poslovanje tih banaka u Srbiji je zasnovan na školskom primeru proboja pravne ličnosti. Sve odluke odborava matična banka u inostranstvu.

Predajom kontrole nad kompletnim bankarskim sistemom u Srbiji, uključujući i Narodnu Banku Srbije, Srbija je potpuno izgubila monetarni suverenitet. Ovo je rezultat MMF “reformi” u poslednjih 20 godina. Isto važi i za sve druge zemlje Balkana. Ovo je prvo što moramo promeniti.

Ceo finansijski sistem u Srbiji i na celom Balkanu ne radi u interesu građana i domaće privrede. To je glavni razlog ekonomskog propadanja zemlje, padanja u dužničko ropstvo, pretvaranja Srbije u zemlju jeftine radne snage i bežanja dece iz Srbije.


Saša Radulović
Osnivač DJB i narodni poslanik


Pročitajte još i:

Kako je Srbija pala u dužničko ropstvo bankarskog kartela
Otkud suverenim državama dug
Zašto DJB toliko priča o bankarskom globalizmu
Ko štampa novac

 

O autoru

Saša Radulović

U Skupštini se najsnažnije suprotstavio partijskom zapošljavanju, borio se protiv pljačkaških zakona, protiv subvencija stranim firmama u kojima naši radnici rade za minimalac, za vraćanje neustavno otetih penzija i plata. Podneo je brojne ustavne inicijative i krivične prijave protiv Aleksandra Vučića.

Komentar

Klikni ovde da postaviš komentar

  • Vrhunski kratko pregledno slikovito. Nešto što svi znamo od pre 90-tih godina. Razvlastiti narod, osiromašiti na egzistencijalni minimum – zato se u svim našim ekonomskim raspravama u obzir uzima MINIMALNA POTROŠAČKA KORPA – to nigde u regionu nisam sreo! U Crnoj Gori potrošačka korpa je 640 eura ( za avgust mesec) u Rep Srbiji – minimalna potrošačka jorpa je 340 eura?! Smatram da je minimalna kad si u zatvoru pa jedeš i spavaš na račun države. Valhda to treba da se utima u razmatranje! To bi bilo pošteno . Nula troškova a sve što primiš je preko svih potreba !!! Dakle državni kazan