Саопштењe

Саша Радуловић против Дојче Велеа пред судовима Немачке

Немања Рујевић, који је на платном списку немачке државне пропагандне агенције Дојче Веле, објавио је јуче на Твитеру да је “земаљски суд у Бону у потпуности одбацио тужбу Саше Радуловића против Дојче Велеа”. Будући да ниједан медиј није пренео вест да је Саша Радуловић тужио Дојче Веле, обавештавамо јавност да је судски поступак који је председник ДЈБ Саша Радуловић у Немачкој покренуо против немачке државне пропагандне агенције Дојче Веле још увек у току. Након што Саша Радуловић добије одлуку суда у Бону коју још увек није добио и о којој је сазнао од Н1 и Данаса, следи улагање жалбе, јер у првостепеном поступку суд није саслушао ниједног сведока нити је разматрао налаз стручњака за пореска питања из САД, Мајкла Џ. Дезмонда, а Дојче Веле није одговорио ни на једну тачку тужбе, тако да је потпуно нејасно на основу чега је суд дошао до таквог закључка.

Мајкла Дезмонда је, у марту ове године на предлог америчког председника Доналда Трампа, Сенат САД именовао за главног саветника америчког председника за питања пореске управе (ИРС). Дезмондов налаз је кључни доказ у поступку против Дојче Велеа јер објашњава зашто је неистинит низ тврдњи које је 2016. у јавност пласирао овај немачки медиј, почев од основне тврдње да Саша Радуловић дугује више од милион долара пореза у САД.

Лаж о наводном пореском дугу Саше Радуловића у САД у српској јавности пласирана је само два месеца након што је ДЈБ 2016. године ушао у Скупштину као најјача опозиција, те да је затим тим лажима у српским медијима месецима вођена бесомучна кампања дискредитације лидера ДЈБ, а да потом ниједан једини мејнстрим медиј српску јавност није обавестио да је Саша Радуловић тужио Дојче Веле у Немачкој.

Председник ДЈБ Саша Радуловић неће коментарисати одлуке немачких судова све до окончања поступка који је још увек у току. Апелујемо на медије у Србији да једнако одговорно приступе извештавању о овом случају и уздрже се од објављивања непотпуних и злонамерно пласираних информација, срачунатих на ширење пропаганде, а не на извештавање јавности. Крајње је неодговорно и непрофесионално у јавности ширити заблуду да било која јавна личност може остати дужна милионске износе за порез у САД.

Прочитајте још и:

Саша Радуловић тужио Дојче веле

Шта је све измислио Дојче веле

О лажном дугу за порез у Америци

Доста је било

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар