Медији Преносимо

О лажном дугу за порез у Америци

Преносимо вам ауторски текст Саше Радуловића за нови Недељник о лажном пореском дугу.


sasa-radulovic

Премијер, када је као мандатар износио свој експозе у Скупштини Србије, на свако тешко питање посланика покрета “Доста је било” о својим нереалним обећањима, на начин недостојан премијера и Народне скупштине, бежао је од одговора са: “Мајсторе, плати порез”.

Америчка пореска управа (ИРС) издала је 1. септембра ове године, пореском адвокату кога сам морао да ангажујем у Калифорнији, електронски извод из своје базе података да нисам дужан ни долар пореза у Америци.

Дојче веле је 5. августа, злоупотребљавајући свој углед озбиљног медија, објавио сензационалистички, крајње неодговоран и непрофесионалан текст са тврдњом да “лидер покрета ‘Доста је било’, у САД дугује више од милион долара за порез”. Дојче веле је обмануо јавност не једним текстом, него кампањом чију су окосницу чинила чак три текста и многобројна ТВ и радио гостовања њиховог новинара Немање Рујевића који је говорио да сам “оставио америчке порезнике празних руку” и да “порезници још чекају свој милион”, тврдећи да сам побегао из Америке да не бих платио порез.

Све то је онда покренуло лавину чланака међу којима су се истицали премијерови блатоиди и његови “независни” аналитичари који су отишли и тако далеко да су покренули причу о мом изручењу Америци због пореског дуга. У медијима је објављено 311 прича о “милионском дугу”, од чега је само на телевизији емитовано 40 прилога. У оркестрираном нападу посебно су се истакли ТВ Пинк и Информер, премијерове ударне медијске песнице захваљујући којима се одржава на власти. Власник ТВ Пинк и члан премијеровог маркетиншког тима објавио је и отворено писмо са поруком “Плати порез, не брукај Србију у Америци где си скембао порез” и емитовао га 16 пута у свим информативним емисијама које појединачно гледа више од милион и по људи.


Мој извештај америчког кредитног бироа је потпуно чист и празан. Ја сам напустио Америку на крају 2001. године и више нисам живео у Америци.


Онда је премијер, када је као мандатар износио свој експозе у Скупштини Србије, на свако тешко питање посланика покрета “Доста је било” о својим нереалним обећањима, лажима из претходног експозеа, пропалој политици, урушавању правне државе и свих независних институција система, отимању пензија, суспензији државе у Савамали, неспособним кадровима које је поставио на сва најважнија места у држави… на начин недостојан премијера и Народне скупштине, бежао од одговора са: “Мајсторе, плати порез”. Крајње недостојно и неодговорно. Не према нама, већ према грађанима Србије.

Дојче веле је прикрио да никада и није имао контакт са америчком пореском управом јер она не даје податке о пореским обвезницима који су тајни, већ да је прибавио папир из локалног San Mateo катастра. Дојче веле је тврдио да је “папир са свежим печатом од 20. јула ове године” добио од америчке пореске управе, прикривајући да се на папиру јасно види да је из 2005. године и да данас није важећи.

Биле су ми потребне три недеље да добијем папир из архиве IRS-а да не дугујем ни долар пореза за 2000. и 2002. годину. После неколико неуспешних директних покушаја, где су ми прво тражили адресу и телефон у САД, неки рачун за струју или слично са адресом, морао сам да ангажујем пореског адвоката у Америци који је на основу пуномоћја дошао до електронског извода. Једино Дојче веле и Немања Рујевић знају да се “потврда” може добити за пет минута. У Америци печати и потврде не постоје и било им је чудно зашто бих уопште тражио потврду да не дугујем за порез.

Ако постоји неки порески или било какав други дуг, тај дуг америчка пореска управа пријави кредитном бироу и он се појави у њиховом извештају за све грађане. Том извештају онда могу да приступе свака банка или нека друга кредитна институција када им грађани дају сагласност и провере коме сте све дужни. Мој извештај америчког кредитног бироа је потпуно чист и празан. Ја сам напустио Америку на крају 2001. године и више нисам живео у Америци. И он је наравно само онлине.

Ни кредитне агенције ни IRS не издају потврде и не лупају печате. Како је наша јавност навикла на шалтере, инспекторе, печате и потврде, морао сам да ангажујем пореског адвоката да бих дошао до било какве “потврде”. Нудили су да мој адвокат за порезе или сертификовани књиговођа који су регистровани за обављање те делатности провере систем и да напишу писмо за јавност у коме ће рећи да нисам дужан за порез. Међутим, тражио сам да добијем папир од IRS-а и он је прибавио електронски извод.

Америчка пореска управа није институција као што је, рецимо, Пореска управа Чукарица, моја општина, нема шалтере нити можете да уђете у канцеларију и разговарате са неким пореским инспектором. У земљи са триста педесет милиона становника то нити је могуће, нити је пожељно. Комуникација са пореском управом иде тако што по истеку године сваки грађанин има обавезу да електронски или поштом поднесе пореску пријаву за претходну годину и у њој наведе све приходе, све плаћене порезе и одбитке. То је синтетички порез. На пример, камата на кредит за кућу је одбитак на који се не плаћа порез. Фирма у којој радите је дужна да вам од прихода одбија порез и током године уплаћује пореској управи. На крају године, то се све сравни у вашој пореској пријави. Тек ако пореска управа сумња у вашу пријаву, или ако нисте поднели пореску пријаву, онда вам закажу састанак, и то у вашој кући или канцеларији, и траже доказе за све одбитке и остале ствари које сте пријавили. Доказе о њима не шаљете унапред, већ само када вам их траже у поступку провере (таx аудит).

Дојче велеу очигледно сама пореска прича није била довољна, па су је зачинили и тврдњом да сам папрено платио свој наступ на бизнис каналу CNN-а 2001. године што је, наравно, потпуна лаж. Зашто би их жуљала моја каријера и зашто су очигледно покушали да ме дискредитују на овако приземан начин и даље је непознаница. Нејасно је зашто су у свом тексту причали и о кући у којој сам живео са породицом у Калифорнији, кући која је купљена за преко 1,57 милиона долара уз помоћ кредита и помоћ компаније и која је продата за 1,62 милиона долара, од чега је породични новац износио око 180.000 долара, остаје непознато. Само су написали да се ради о “дигресији”.

irs_2000_nedeljnik

irs_2002


Ни кредитне агенције ни ИРС не издају потврде и не лупају печате. Како је наша јавност навикла на шалтере, инспекторе, печате и потврде, морао сам да ангажујем пореског адвоката да бих дошао до било какве “потврде”.


Током боравка у Америци од 2000. до краја 2001. године, ја сам био директор (CEO) значајне интернет компаније у Калифорнији, која је сарађивала са најзначајнијим интернет компанијама тог времена, када је настајао е-цоммерце, са годишњом бруто платом од преко 200.000 долара, додатком за кућу у износу од 96.000 долара и бонусом од 40.000 и живео сам у добростојећем делу Калифорније. Био сам чест гост и говорник различитих конференција и медија, између осталих и CNN Financial Network, дела CNN-а који се бавио бизнис вестима, и наравно никада нисам платио ни долар за то. Они су звали и тражили бизнис лидере, не обратно.

О наводном пореском дугу сам први пут чуо у јулу ове године из прича које су се појавиле на друштвеним мрежама. На то смо одговорили шаљиво јер их нисмо схватили озбиљно и жао ми је због тога. Помислили смо: ево још једне приче о томе да сам коцкар, играм барбут, пребио сам ћерку, опљачкао неке фирме у стечају и сличне лажи и блато које премијер свакодневно пласира, мада зна да су лаж. Папир који је Дојче веле објавио сам тада први пут видео у животу. Ја сам био саветник америчког министарства правде (Департмент оф Јустице) од 2008. године, обучавао сам полицију и тужиоце за процесуирање превара у стечајевима, на берзи, прању новца и пореској утаји, помагао сам Верици Бараћ на неколико предмета које је водила, на шта сам посебно поносан, а касније и учествовао у раду радних група на већини предмета 24 спорне приватизације које је премијер на крају ставио у фиоку, био сам министар, за мене су рађене разне безбедносне провере, тако да ми је све ово било чудно.

Ја овде нећу стати јер немам шта да кријем. Следећи корак је да откријемо како се папир из 2005. године који више није важећи, који је Дојче веле објавио, појавио у катастру округа Сан Матео 2016. године након што смо постали најјача опозиција у парламенту. Иако смо информацију од америчке пореске управе добили 1. септембра, надали смо се да ћемо успети да дођемо до информација о спорном папиру који се појавио у катастру, па смо зато чекали до сада са објавом. Како је тај део очигледно тежи, јер ИРС нема никакав интерес да тражи и проверава папире старе 14-16 година, одлучио сам да више не чекам са објавом електронског извода.

Да је Дојче веле само објавио тај папир из катастра, рекао како га је прибавио, да је из 2005. године и да је истекао, и поставио питања о њему, то би било новинарство. Да нам је, као што новинарски кодекс налаже, дао прилику да одговоримо, то би било новинарство. Да су објавили наше реаговање, то би било новинарство. Нису урадили ниједну од ових ствари. Овако је кампања блаћења, а то није дозвољено нити се новинари тиме баве. Ово све представља и подлогу за тужбе које се припремају, како против Дојче велеа и Немање Рујевића, тако и против премијера, његових таблоида и свих других који су учествовали у овој кампањи блаћења.

Извор: Недељник

Ознаке

Саша Радуловић

Рођен 1965. године. Одрастао у Сарајеву где завршио основну и средњу школу и Електротехнички факултет 1989. године, смер аутоматика и електроника. Након дипломирања добио је посао у Сименсу у Немачкој где је радио на нуклеарним електранама. Каријеру је 1993. наставио у Канади и САД где је био је активни учесник бума Силицијумске долине. У Србију се вратио 2005. године.

Са Верицом Бараћ и Мирославом Миленовић борио се против корупције и радио на случајевима 24 пљачкашке приватизације. Био је финансијски експерт тужилаштва за стечај и берзу, држао тренинге за тужиоце и полицијске инспекторе за привредни криминал. Пет месеци био је министар привреде у Влади Србије и за то време спречио пљачку браћеВучић, Синише Малог, Млађана Динкића, који су наставили тамо где је Тадићева власт стала.

Уверио се да је Александар Вучић центар корупције, изашао из Владе и са сарадницима основао покрет “Доста је било” чији је циљ да победи и уведе систем, правну државу јаких институција и слободних медија, заустави партијско запошљавање, уведе транспарентност и чисте рачуне.

Саша Радуловић је доказано највећи борац против режима Александра Вучића и партократије која убија Србију. Ако Александар Вучић некога не сме да погледа у очи, онда је то Саша Радуловић. Спречио га је у пљачки тада, спречиће га у пљачки и сада.

Коментари

Кликни овде да поставиш коментар

  • Удбаши морају да зараде свој сендвич. Алекс – зарадио си de luxe сендвич за овај коментар. Да ли ти стварно мислиш да у САД можеш тек тако да завршиш причу. Не плаћаш порез, и то огроман, чак и за САД, одеш, платиш и добијеш уверење да “ваћариш” народ у Србији. Ако је и од удбаша много је.

  • Jesi ti u redu? Vidis li sta pise na slici ili se pravis grbav?
   TAX PERIOD: Dec. 31, 2000
   TAX PERIOD: Dec. 31, 2002
   Ako ne znas sta je tax period, angazuj profesionalnog prevodioca da ti prevede. Ako nisi sposoban da skontas da identifikacioni brojevi i sl. nije za javnost onda potrazi pomoc psihijatra. Ako si ‘pak uveren da moze da se da u javnost, budi ljubazan i skeniraj svoju licnu kartu ili broj racuna u banci i sl i okaci na drvo da svi mogu da vide.
   E, Boze svasta kakvih ljudi ima…

  • Kljucna polja su Social Security Number (pandan JMBG-u) i brojevi pomocu kojih se moze pratiti dokument.
   Ovi brojevi su strogo cuvana tajna (a ne kao kod nas, svako moze da ti trazi JMBG, Sabic je million puta pisao o ovim stvarima)
   i samo poreski organi zanju te brojeve. Da napomenem jako vaznu stvar – u USA je najveci prekrsaj da se ne plati porez, veci nego da covek ubije provalnika ili napasnika…
   PS. budi spojokan i mirno sapvaj u vezi sa dugom Sase Radulovica i gledaj svoja posla…
   Bolje pogledaj sebe u ogledalo i seti se koliko si se puta vozio gradskim busem i nisi platio kartu
   Isto tako pogledaj imovinsku kartu AV-a i vidi kako je uspeo da se obogati placajuci porez sve u 16

  • Čobane konsultuj udžbenik za engleski jezik ! Što bi, bilo ko objavljivao identifikacioni broj poreskog obveznika jer je to lični podatak kao i matični broj, kao i broj lične karte itd…. Uh!

  • Meni je malo nelogično da je Saša u proteklih mesec dana skupio milion dolara i platio porez. S obzirom da su bili izbori i da pokret nije imao novca da plati ni sekund reklame na tv-u niti bar jedan bilboard, malo je neobično da se odjednom pojavljuje milion dolara za porez. Da je Saša toliko bogat, sigurno bi to uložio u izbore. Mnogo je tu nelogičnosti. Pre bi rekao da su zacrnjeni neki privatni podaci ili nešto što je bitno za tužbu koja je u toku. Ono što je bitno, to piše – poreza nema na dan Sašinom odlaska iz amerike.

  • Od cega je taj sendvic kad toliko kenjas? Samo u zaostalim drzavama je tvoj socijalni i poreski broj svima na uvidu, na zvanicnom izvodu Americke Poreske Sluzbe nema teorije da ces ga videti ukoliko nisi osoba koja je izvod izdala,vlasnik racuna ili opunomoceni advokat. Ali, sta ja objasnjavam, ako ne znas to malo engleskog koliko je potrebno za ove osnovne izraze (koje razumeju cak i oni sa nekog zabacenog ostrva na kraju sveta koji nisu videli kompjuter u zivotu) onda bolje da se ne pravis pametan, ne ide ti ;*

 • Raduje me ovaj tekst zbog svih onih koje su maliciozna plasiranja informacija uspela da zbune ili dovedu u sumnju…
  Nadam se da se u međuvremenu ukazala još neka mogućnost za saradnju sa medijima, te da će se ova priča još koji put ponoviti.
  Svakako ostaje bar skupštinski prostor gde se na prozivke na tu temu može jasno odgovoriti.
  I još jednom svaka čast hrabrim poslanicima i poslanicama DJB koji se trenutno bore najbolje što mogu svako na svom frontu.
  Pozdrav za sve pristojne ljude 🙂

 • Ето.
  И где су сада неверне Томе?
  Те “Саша Радуловић није платио порез”, те “па какав је то човек”, те “ето зашто нећу за њега да гласам, бољи је Вучић”, итд.
  Ајмо сад једно лепо извињење од оних који су урушавали углед човека својим “паметним” коментарима.
  Ако си изразио сумњу и то јавно рекао, дужан си сад да се извиниш, иако си обичан коментатор, пошто је свака сумња отклоњена.
  Поздрав свим неверним Томама.

  • Pa i dalje postoji sumnja. Deo sa datumima placanja poreza je zacrnjen. To znaci da je mozda sada platio porez. Zasto ne prikaze i datume.

 • Poštovani g. Raduloviću, ne mogu reći da nisam posumnjao nijednog trenutka u vašu besprekornost jer su mediji ili konci na kojima vise mediji čudo već nekoliko vekova. U prošlom i ovom veku mogli su i sunce da pomrače a kamoli um! Ne pravdam se i zato mi je drago da vaša stamenost ruši ili bistri ovu baruštinu zvanu Serbija. Međutim, mišljenja sam da neće oni stati na ovome, več sledećih dana če izači sa novim podmetanjima, lažima i ovo će biti etapa u njihovom (ne)delu kojeg možemo da parafraziramo kao “Maratonci trče zadnje krugove”! Ako je jedna od najcivilizovanijih nacija u prošlom veku pala na plasiranim lažima sa katastrofalnim rezultatom po ceo svet današnja Srbija je “mala malica” za ove demagoge na vlasti! Spremite se za tešku borbu koja vas čeka. I nas koji mislimo svojom glavom! Mi vama/nama možemo samo našim glasom da pomognemo.

  • Kakve veze ima kad je porez namiren, Saša je radio i živeo u americi, morao je da plaća porez i platio ga je, sad duga nema, sve ostalo je nebitno. Hoću reći, svaka detaljna analiza plaćanja poreza je zadiranje u privatnost, to je njegova stvar (i stvar američke poreske službe), ono što je bitno za javnost je da sad trenutno nema poreza.

 • Valjda si dovoljno inteligentan da ukapiras sta je zacrnjeno….pa zacrnjeni su indifikacioni i licni br Sase Radulovica koji ako se otkriju mogu da se zloupotrebe..nesto slicno maticnom br ili br licne karte…koje se slazes, ne trebaju svakom davati, a kamoli javno na internetu prezentovati.

 • Tužno je koliko blatoidni mediji imaju uticaja na rasuđivanje ljudi…

  Moji stric i strina, inače uspešni ljudi u poslu kojim se bave, stekli ljudi sve sa svojih 20 prstiju,
  na sam pomen Saše Radulovića…….oni jadni i izmoreni od ugnjetavanja države, od silnih poreza i nameta koje im je ova država nametnula, i kazni koje svakako čas pa čas iskrsnu (čitaj reket države za bilo šta), nađu se uvređenim na pomen da neki političar duguje, isto kao recimo…neki tamo državni perač para, tipa Bogićević….

  Ipak su to priprosti ljudi….Mrsko mi je da to kažem, ali ….neškolovani, od informatičke kulture, poznaju samo Facebook na mobilnom, ebg

  Na moje pitanje, otkuda vam to da duguje Porez?
  Pa bilo na Pinku. Ok, hajde online, da proverimo
  isto kao što bukirate vaše letovanje…sve je u USA javno, nije među prvih 20 dužnika…..

  Ne, to i nema veze, Pink je objavio…

  E takva Vam je gospodo SRBIJA!

  Nepismena, i gleda PINK, a danas se emituje 13 (TRINAEST) Pinkovih kanala kojima se ispira mozak, računajući i Pink-Info (24 sati Vučića), kao i Pink2 na kojem su dobri filmovi, ali na svaki okrugao sat ide format “Minut-Dva Vučića”, ali u praksi “10-15 minuta Vučića”…

 • Sale, kad vec pretendujes na edukavni deo nacije, nemoj ovako. Objasni…

  Tacno je da ne dugujes nista, ali bar objasni odakle i kako to. Jasno je da si konvertovao opcije firme, i da si malo pogresio na “tax returns”. Desava se, desilo se meni, kao i mnogima koje poznajem.

  Za ostale:

  Sasa je verovatno imao “options” kao zaposlen, sto je masovna pojava u software kompanijama. Kao CEO, verovatno je imao tonu opcija. Opcija znaci da je Sale mogao da kupi deonice za garantovanu cenu. Takodje, kad se napusti kompanija, opcije moraju da se konvertuju (ili kupe) ili se odustanje od njih.

  Recimo da je Sasa imao 100000 opcija njegove kompanije koje moze da kupi za 30 dolara. Trzisna cena kada je napustio kompaniju je mozda bila 35 dolara. Jedan nacin da se konvertuju opcije je da se istog dana “kupe” po garantovanoj ceni i prodju po trzisnoj ceni, a tebi ide razlika ($500000 u ovom hipotetickom slucaju). Onda treba i da se plati porez na tih $500000, sto je mozda oko 30%. Sto je Sasa verovatno i platio.

  E sada, komplikovane IRS forme mogu da dovedu da se ne prijavi transakcija korektno, te IRS misli da si ti samo zaradio $35 * 1000000 = $3500000, i trazi porez od ~$1.5M. Sto naknadna korekcija “tax return”-a sredi bez problema.

  Meni se slicno desilo (kupio za priblizno $1M, i prodao za $20000 vishe) znaci zaradio 20000 dolara. I naravno dobio sam pismo od IRS-a da dugujem tonu para (I skoro dobio infarkt). To je i Sasa sigurno takodje dobio (posto bi morao to da sredi). Takodje je i on, kao i u mojem slucaju, imao advokata da to sredi (za prilicno sitan novac). Sta vise, meni je advokat dodatno ustedeo na ponovnom slanju “tax return” da sam na kraju dodatno zaradio $300.

  • Ne vidim zašto bi Saša to obrazlagao u javnosti. Njegov posao (od pre 15 godina) i njegova poreska plaćanja su njegova privatna stvar. Ono što je bitno za javnost jeste da on nije pobegao a da nije platio porez (što nije jednostavno ako je porez milion dolara i ako se duguje američkoj poreskoj službi). Prema tome, duga nema, sve ostalo su privatne stvari.

  • Aleksa, ja ne mogu da verujem šta ste vi napisali. Odakle vam ideja da neko treba da objašnjava svoje privatne stvari, bez obzira na to da li se dogodilo nešto slično ovom što kažete ili nešto sasvim deseto? Ja ne mogu da verujem šta sve ljudi sebi dozvoljavaju.

  • Sale i Ana – Slazem se sa vasim komentarom, da ne vidite zasto bi Sasa to obrazlagao u javnosti. Da je Sasa izasao u javnost sa takvim odgovorom, tipa – “Moje privatne finansije su moja privatna stvar” ne bih napisao komentar gore.

   Problem je sto je Sasa:
   1) Ovecavao da ce sve da razjasni – da ce sve biti jasno.
   2) Nemoguce je da nije znao za pismo od IRS-a (ali ajde to je manji problem).

   Znaci problem je u doslednosti. Po obecanju da ce sve da razjasni i objasni, ja ocekujem bas to.

   A da je javno rekao da je to njegova privatna stvar, i ostavio ostale da se prepucavaju, jos vise bi ga cenio.

  • Неће Радуловић да их тужи у Србији, па да се процес вуче десетинама година. Као амерички грађанин, тужиће их у Америци. Као бивши министар, послован човек и челник партије која броји стотине хиљада чланова, има основа да тражи десетине милиона долара. Ако не и стотине. Овде се ради о малициозности против успешног човека иза чега стоји и држава Србија, пошто га је први човек земље јавно исмејавао. Такве ствари не пролазе без цене пред западним поротама.

 • “nexus” i “alex” su ista licnost (ako se bot racuna u licnost). Ne vredi se sa njima raspravljati isto kao i sa gazdom im.
  Hvala Bogu da se i taj dokument najzad pojavio da se pojedine neverne tome uvere u ocigledne i dobro poznate stvari, a to je da amerikancima niko nikad nije ostao duzan pogotovo za porez. Nije to Srbija, eto citam, oslobodise Karica za nekih 60-ak milioncica eura zaostalog poreza, kazu zastarelo.
  A botovi? Jednostavno su toliko providni i bedni da sa njima ne vredi polemisati.
  Sto se tice medija, e tu je situacija veoma osetljiva. Nit’ da ih tuzis, niti da ih ne tuzis. Ako ih tuzis male su sanse da ih dobijes na sudu (a o parama da ne govorimo) samo se zapetljavas i uvlacis u njihovo blato. Ako ih ne tuzis gubis kredibilitet, bice “eto nije siguran”. Mozda treba tuziti samo DW jer ne sumnjam u nemacki sud kao u nas (dokle smo dosli). To bi bio najveci samar svim ovde koji su s*ali najvise oko toga, ko ce im posle bilo sta verovati.

  • U pravu ste, kakav, bre, crni porez? Da ga nije platio, gonili bi ga Amerikanci do sudnjeg dana, ne bi im trebali Vučić, nexsus i alex da im pomažu.

  • Hahaha, ne znam ni ko je ‘alex’. Za vasu informaciju, glasao sam za Radulovica. Ako vam nije logicno pitanje, zasto su datumi zacrnjeni, onda se nimalo ne razlikujete od Vucicevih botova.
   @Jelena Neprijavljivanje poreza je krivicno delo, prijavljen porez ne mora odmah da se plati. Radulovic je prijavio porez, pitanje je kada ga je platio.

  • Kakav datum?!
   Covek radio, zaradio, platio porez.
   Ceda nista nije radio ima milione, Alek i Buraz polako preuzimaju celu Srbiju, dok mi placamo…
   Al jos malo, predao sam papire pa sajanora 😀

 • Boze. boze,toliko cudnog(nepismenog sveta) se pocelo javljati na facebook-u da to nema smisla.PREDJITE takvi na tabloide pa komentarisite do mile volje.Zloce jedne.Ja sam od prvog dana verovala u lazi DW i verujem gosp.Radulovicu.Isto mi je bilo strasno kad sam isla ulicama i po parkovima i citala PAJTIC LOPOV,takodje nisam verovala vucicu.Znaci nikad nisam glasala za milosevica i radikale,sto je dokaz da sam nesto dobro procenila.Nemam ja od toga nikakve koristi samo mi uzima deo penzije ali sam sama sa sobom zadovoljna,mene nisu obmanuli vucic i seselj i milosevic!!!!!!Srdacan pozdrav DJB I CELOM POKRETU.

 • Mogu ja do sutra da citam izvestaje DW ili DB, mislim zar ja sada treba da angazujem advokata da mi kaze ko je u pravu? Nek gospodin sedne na avion do NY i vrati se nazad. To je mogao da uradi istoga dana kada su ga i optuzili i kraj price.

 • Srbija zemlja čuda. U ekipu učesnika u udruženom zločinačkom poduhvatu DW/Rujević, Vučićević/Informer, Mitrović/Pink, Martinović, Rističević, kojoj je od svih poreskih dužnika u Srbiji zapao za oko navodno poreski dužnik SAD, svrstao se i premijer. Uteruj dugove poreskih dužnika u Srbiji, majstore!