Mediji Prenosimo

O lažnom dugu za porez u Americi

Prenosimo vam autorski tekst Saše Radulovića za novi Nedeljnik o lažnom poreskom dugu.


sasa-radulovic

Premijer, kada je kao mandatar iznosio svoj ekspoze u Skupštini Srbije, na svako teško pitanje poslanika pokreta “Dosta je bilo” o svojim nerealnim obećanjima, na način nedostojan premijera i Narodne skupštine, bežao je od odgovora sa: “Majstore, plati porez”.

Američka poreska uprava (IRS) izdala je 1. septembra ove godine, poreskom advokatu koga sam morao da angažujem u Kaliforniji, elektronski izvod iz svoje baze podataka da nisam dužan ni dolar poreza u Americi.

Dojče vele je 5. avgusta, zloupotrebljavajući svoj ugled ozbiljnog medija, objavio senzacionalistički, krajnje neodgovoran i neprofesionalan tekst sa tvrdnjom da “lider pokreta ‘Dosta je bilo’, u SAD duguje više od milion dolara za porez”. Dojče vele je obmanuo javnost ne jednim tekstom, nego kampanjom čiju su okosnicu činila čak tri teksta i mnogobrojna TV i radio gostovanja njihovog novinara Nemanje Rujevića koji je govorio da sam “ostavio američke poreznike praznih ruku” i da “poreznici još čekaju svoj milion”, tvrdeći da sam pobegao iz Amerike da ne bih platio porez.

Sve to je onda pokrenulo lavinu članaka među kojima su se isticali premijerovi blatoidi i njegovi “nezavisni” analitičari koji su otišli i tako daleko da su pokrenuli priču o mom izručenju Americi zbog poreskog duga. U medijima je objavljeno 311 priča o “milionskom dugu”, od čega je samo na televiziji emitovano 40 priloga. U orkestriranom napadu posebno su se istakli TV Pink i Informer, premijerove udarne medijske pesnice zahvaljujući kojima se održava na vlasti. Vlasnik TV Pink i član premijerovog marketinškog tima objavio je i otvoreno pismo sa porukom “Plati porez, ne brukaj Srbiju u Americi gde si skembao porez” i emitovao ga 16 puta u svim informativnim emisijama koje pojedinačno gleda više od milion i po ljudi.


Moj izveštaj američkog kreditnog biroa je potpuno čist i prazan. Ja sam napustio Ameriku na kraju 2001. godine i više nisam živeo u Americi.


Onda je premijer, kada je kao mandatar iznosio svoj ekspoze u Skupštini Srbije, na svako teško pitanje poslanika pokreta “Dosta je bilo” o svojim nerealnim obećanjima, lažima iz prethodnog ekspozea, propaloj politici, urušavanju pravne države i svih nezavisnih institucija sistema, otimanju penzija, suspenziji države u Savamali, nesposobnim kadrovima koje je postavio na sva najvažnija mesta u državi… na način nedostojan premijera i Narodne skupštine, bežao od odgovora sa: “Majstore, plati porez”. Krajnje nedostojno i neodgovorno. Ne prema nama, već prema građanima Srbije.

Dojče vele je prikrio da nikada i nije imao kontakt sa američkom poreskom upravom jer ona ne daje podatke o poreskim obveznicima koji su tajni, već da je pribavio papir iz lokalnog San Mateo katastra. Dojče vele je tvrdio da je “papir sa svežim pečatom od 20. jula ove godine” dobio od američke poreske uprave, prikrivajući da se na papiru jasno vidi da je iz 2005. godine i da danas nije važeći.

Bile su mi potrebne tri nedelje da dobijem papir iz arhive IRS-a da ne dugujem ni dolar poreza za 2000. i 2002. godinu. Posle nekoliko neuspešnih direktnih pokušaja, gde su mi prvo tražili adresu i telefon u SAD, neki račun za struju ili slično sa adresom, morao sam da angažujem poreskog advokata u Americi koji je na osnovu punomoćja došao do elektronskog izvoda. Jedino Dojče vele i Nemanja Rujević znaju da se “potvrda” može dobiti za pet minuta. U Americi pečati i potvrde ne postoje i bilo im je čudno zašto bih uopšte tražio potvrdu da ne dugujem za porez.

Ako postoji neki poreski ili bilo kakav drugi dug, taj dug američka poreska uprava prijavi kreditnom birou i on se pojavi u njihovom izveštaju za sve građane. Tom izveštaju onda mogu da pristupe svaka banka ili neka druga kreditna institucija kada im građani daju saglasnost i provere kome ste sve dužni. Moj izveštaj američkog kreditnog biroa je potpuno čist i prazan. Ja sam napustio Ameriku na kraju 2001. godine i više nisam živeo u Americi. I on je naravno samo online.

Ni kreditne agencije ni IRS ne izdaju potvrde i ne lupaju pečate. Kako je naša javnost navikla na šaltere, inspektore, pečate i potvrde, morao sam da angažujem poreskog advokata da bih došao do bilo kakve “potvrde”. Nudili su da moj advokat za poreze ili sertifikovani knjigovođa koji su registrovani za obavljanje te delatnosti provere sistem i da napišu pismo za javnost u kome će reći da nisam dužan za porez. Međutim, tražio sam da dobijem papir od IRS-a i on je pribavio elektronski izvod.

Američka poreska uprava nije institucija kao što je, recimo, Poreska uprava Čukarica, moja opština, nema šaltere niti možete da uđete u kancelariju i razgovarate sa nekim poreskim inspektorom. U zemlji sa trista pedeset miliona stanovnika to niti je moguće, niti je poželjno. Komunikacija sa poreskom upravom ide tako što po isteku godine svaki građanin ima obavezu da elektronski ili poštom podnese poresku prijavu za prethodnu godinu i u njoj navede sve prihode, sve plaćene poreze i odbitke. To je sintetički porez. Na primer, kamata na kredit za kuću je odbitak na koji se ne plaća porez. Firma u kojoj radite je dužna da vam od prihoda odbija porez i tokom godine uplaćuje poreskoj upravi. Na kraju godine, to se sve sravni u vašoj poreskoj prijavi. Tek ako poreska uprava sumnja u vašu prijavu, ili ako niste podneli poresku prijavu, onda vam zakažu sastanak, i to u vašoj kući ili kancelariji, i traže dokaze za sve odbitke i ostale stvari koje ste prijavili. Dokaze o njima ne šaljete unapred, već samo kada vam ih traže u postupku provere (tax audit).

Dojče veleu očigledno sama poreska priča nije bila dovoljna, pa su je začinili i tvrdnjom da sam papreno platio svoj nastup na biznis kanalu CNN-a 2001. godine što je, naravno, potpuna laž. Zašto bi ih žuljala moja karijera i zašto su očigledno pokušali da me diskredituju na ovako prizeman način i dalje je nepoznanica. Nejasno je zašto su u svom tekstu pričali i o kući u kojoj sam živeo sa porodicom u Kaliforniji, kući koja je kupljena za preko 1,57 miliona dolara uz pomoć kredita i pomoć kompanije i koja je prodata za 1,62 miliona dolara, od čega je porodični novac iznosio oko 180.000 dolara, ostaje nepoznato. Samo su napisali da se radi o “digresiji”.

irs_2000_nedeljnik

irs_2002


Ni kreditne agencije ni IRS ne izdaju potvrde i ne lupaju pečate. Kako je naša javnost navikla na šaltere, inspektore, pečate i potvrde, morao sam da angažujem poreskog advokata da bih došao do bilo kakve “potvrde”.


Tokom boravka u Americi od 2000. do kraja 2001. godine, ja sam bio direktor (CEO) značajne internet kompanije u Kaliforniji, koja je sarađivala sa najznačajnijim internet kompanijama tog vremena, kada je nastajao e-commerce, sa godišnjom bruto platom od preko 200.000 dolara, dodatkom za kuću u iznosu od 96.000 dolara i bonusom od 40.000 i živeo sam u dobrostojećem delu Kalifornije. Bio sam čest gost i govornik različitih konferencija i medija, između ostalih i CNN Financial Network, dela CNN-a koji se bavio biznis vestima, i naravno nikada nisam platio ni dolar za to. Oni su zvali i tražili biznis lidere, ne obratno.

O navodnom poreskom dugu sam prvi put čuo u julu ove godine iz priča koje su se pojavile na društvenim mrežama. Na to smo odgovorili šaljivo jer ih nismo shvatili ozbiljno i žao mi je zbog toga. Pomislili smo: evo još jedne priče o tome da sam kockar, igram barbut, prebio sam ćerku, opljačkao neke firme u stečaju i slične laži i blato koje premijer svakodnevno plasira, mada zna da su laž. Papir koji je Dojče vele objavio sam tada prvi put video u životu. Ja sam bio savetnik američkog ministarstva pravde (Department of Justice) od 2008. godine, obučavao sam policiju i tužioce za procesuiranje prevara u stečajevima, na berzi, pranju novca i poreskoj utaji, pomagao sam Verici Barać na nekoliko predmeta koje je vodila, na šta sam posebno ponosan, a kasnije i učestvovao u radu radnih grupa na većini predmeta 24 sporne privatizacije koje je premijer na kraju stavio u fioku, bio sam ministar, za mene su rađene razne bezbednosne provere, tako da mi je sve ovo bilo čudno.

Ja ovde neću stati jer nemam šta da krijem. Sledeći korak je da otkrijemo kako se papir iz 2005. godine koji više nije važeći, koji je Dojče vele objavio, pojavio u katastru okruga San Mateo 2016. godine nakon što smo postali najjača opozicija u parlamentu. Iako smo informaciju od američke poreske uprave dobili 1. septembra, nadali smo se da ćemo uspeti da dođemo do informacija o spornom papiru koji se pojavio u katastru, pa smo zato čekali do sada sa objavom. Kako je taj deo očigledno teži, jer IRS nema nikakav interes da traži i proverava papire stare 14-16 godina, odlučio sam da više ne čekam sa objavom elektronskog izvoda.

Da je Dojče vele samo objavio taj papir iz katastra, rekao kako ga je pribavio, da je iz 2005. godine i da je istekao, i postavio pitanja o njemu, to bi bilo novinarstvo. Da nam je, kao što novinarski kodeks nalaže, dao priliku da odgovorimo, to bi bilo novinarstvo. Da su objavili naše reagovanje, to bi bilo novinarstvo. Nisu uradili nijednu od ovih stvari. Ovako je kampanja blaćenja, a to nije dozvoljeno niti se novinari time bave. Ovo sve predstavlja i podlogu za tužbe koje se pripremaju, kako protiv Dojče velea i Nemanje Rujevića, tako i protiv premijera, njegovih tabloida i svih drugih koji su učestvovali u ovoj kampanji blaćenja.

Izvor:Nedeljnik

Oznake

Saša Radulović

Rođen 1965. godine. Odrastao u Sarajevu gde završio osnovnu i srednju školu i Elektrotehnički fakultet 1989. godine, smer automatika i elektronika. Nakon diplomiranja dobio je posao u Simensu u Nemačkoj gde je radio na nuklearnim elektranama. Karijeru je 1993. nastavio u Kanadi i SAD gde je bio je aktivni učesnik buma Silicijumske doline. U Srbiju se vratio 2005. godine.

Sa Vericom Barać i Miroslavom Milenović borio se protiv korupcije i radio na slučajevima 24 pljačkaške privatizacije. Bio je finansijski ekspert tužilaštva za stečaj i berzu, držao treninge za tužioce i policijske inspektore za privredni kriminal. Pet meseci bio je ministar privrede u Vladi Srbije i za to vreme sprečio pljačku braćeVučić, Siniše Malog, Mlađana Dinkića, koji su nastavili tamo gde je Tadićeva vlast stala.

Uverio se da je Aleksandar Vučić centar korupcije, izašao iz Vlade i sa saradnicima osnovao pokret “Dosta je bilo” čiji je cilj da pobedi i uvede sistem, pravnu državu jakih institucija i slobodnih medija, zaustavi partijsko zapošljavanje, uvede transparentnost i čiste račune.

Saša Radulović je dokazano najveći borac protiv režima Aleksandra Vučića i partokratije koja ubija Srbiju. Ako Aleksandar Vučić nekoga ne sme da pogleda u oči, onda je to Saša Radulović. Sprečio ga je u pljački tada, sprečiće ga u pljački i sada.

Komentari

Klikni ovde da postaviš komentar

    • Udbaši moraju da zarade svoj sendvič. Aleks – zaradio si de luxe sendvič za ovaj komentar. Da li ti stvarno misliš da u SAD možeš tek tako da završiš priču. Ne plaćaš porez, i to ogroman, čak i za SAD, odeš, platiš i dobiješ uverenje da “vaćariš” narod u Srbiji. Ako je i od udbaša mnogo je.

    • Jesi ti u redu? Vidis li sta pise na slici ili se pravis grbav?
      TAX PERIOD: Dec. 31, 2000
      TAX PERIOD: Dec. 31, 2002
      Ako ne znas sta je tax period, angazuj profesionalnog prevodioca da ti prevede. Ako nisi sposoban da skontas da identifikacioni brojevi i sl. nije za javnost onda potrazi pomoc psihijatra. Ako si ‘pak uveren da moze da se da u javnost, budi ljubazan i skeniraj svoju licnu kartu ili broj racuna u banci i sl i okaci na drvo da svi mogu da vide.
      E, Boze svasta kakvih ljudi ima…

    • Kljucna polja su Social Security Number (pandan JMBG-u) i brojevi pomocu kojih se moze pratiti dokument.
      Ovi brojevi su strogo cuvana tajna (a ne kao kod nas, svako moze da ti trazi JMBG, Sabic je million puta pisao o ovim stvarima)
      i samo poreski organi zanju te brojeve. Da napomenem jako vaznu stvar – u USA je najveci prekrsaj da se ne plati porez, veci nego da covek ubije provalnika ili napasnika…
      PS. budi spojokan i mirno sapvaj u vezi sa dugom Sase Radulovica i gledaj svoja posla…
      Bolje pogledaj sebe u ogledalo i seti se koliko si se puta vozio gradskim busem i nisi platio kartu
      Isto tako pogledaj imovinsku kartu AV-a i vidi kako je uspeo da se obogati placajuci porez sve u 16

    • Čobane konsultuj udžbenik za engleski jezik ! Što bi, bilo ko objavljivao identifikacioni broj poreskog obveznika jer je to lični podatak kao i matični broj, kao i broj lične karte itd…. Uh!

    • Ako ste bili u osnovnoj skoli mozete procitati koja su polja zacrnjena. Spekulise se da niste bili.

    • Meni je malo nelogično da je Saša u proteklih mesec dana skupio milion dolara i platio porez. S obzirom da su bili izbori i da pokret nije imao novca da plati ni sekund reklame na tv-u niti bar jedan bilboard, malo je neobično da se odjednom pojavljuje milion dolara za porez. Da je Saša toliko bogat, sigurno bi to uložio u izbore. Mnogo je tu nelogičnosti. Pre bi rekao da su zacrnjeni neki privatni podaci ili nešto što je bitno za tužbu koja je u toku. Ono što je bitno, to piše – poreza nema na dan Sašinom odlaska iz amerike.

    • Od cega je taj sendvic kad toliko kenjas? Samo u zaostalim drzavama je tvoj socijalni i poreski broj svima na uvidu, na zvanicnom izvodu Americke Poreske Sluzbe nema teorije da ces ga videti ukoliko nisi osoba koja je izvod izdala,vlasnik racuna ili opunomoceni advokat. Ali, sta ja objasnjavam, ako ne znas to malo engleskog koliko je potrebno za ove osnovne izraze (koje razumeju cak i oni sa nekog zabacenog ostrva na kraju sveta koji nisu videli kompjuter u zivotu) onda bolje da se ne pravis pametan, ne ide ti ;*

  • Raduje me ovaj tekst zbog svih onih koje su maliciozna plasiranja informacija uspela da zbune ili dovedu u sumnju…
    Nadam se da se u međuvremenu ukazala još neka mogućnost za saradnju sa medijima, te da će se ova priča još koji put ponoviti.
    Svakako ostaje bar skupštinski prostor gde se na prozivke na tu temu može jasno odgovoriti.
    I još jednom svaka čast hrabrim poslanicima i poslanicama DJB koji se trenutno bore najbolje što mogu svako na svom frontu.
    Pozdrav za sve pristojne ljude 🙂

  • Eto.
    I gde su sada neverne Tome?
    Te “Saša Radulović nije platio porez”, te “pa kakav je to čovek”, te “eto zašto neću za njega da glasam, bolji je Vučić”, itd.
    Ajmo sad jedno lepo izvinjenje od onih koji su urušavali ugled čoveka svojim “pametnim” komentarima.
    Ako si izrazio sumnju i to javno rekao, dužan si sad da se izviniš, iako si običan komentator, pošto je svaka sumnja otklonjena.
    Pozdrav svim nevernim Tomama.

    • Pa i dalje postoji sumnja. Deo sa datumima placanja poreza je zacrnjen. To znaci da je mozda sada platio porez. Zasto ne prikaze i datume.

  • Poštovani g. Raduloviću, ne mogu reći da nisam posumnjao nijednog trenutka u vašu besprekornost jer su mediji ili konci na kojima vise mediji čudo već nekoliko vekova. U prošlom i ovom veku mogli su i sunce da pomrače a kamoli um! Ne pravdam se i zato mi je drago da vaša stamenost ruši ili bistri ovu baruštinu zvanu Serbija. Međutim, mišljenja sam da neće oni stati na ovome, več sledećih dana če izači sa novim podmetanjima, lažima i ovo će biti etapa u njihovom (ne)delu kojeg možemo da parafraziramo kao “Maratonci trče zadnje krugove”! Ako je jedna od najcivilizovanijih nacija u prošlom veku pala na plasiranim lažima sa katastrofalnim rezultatom po ceo svet današnja Srbija je “mala malica” za ove demagoge na vlasti! Spremite se za tešku borbu koja vas čeka. I nas koji mislimo svojom glavom! Mi vama/nama možemo samo našim glasom da pomognemo.

    • Kakve veze ima kad je porez namiren, Saša je radio i živeo u americi, morao je da plaća porez i platio ga je, sad duga nema, sve ostalo je nebitno. Hoću reći, svaka detaljna analiza plaćanja poreza je zadiranje u privatnost, to je njegova stvar (i stvar američke poreske službe), ono što je bitno za javnost je da sad trenutno nema poreza.

  • Valjda si dovoljno inteligentan da ukapiras sta je zacrnjeno….pa zacrnjeni su indifikacioni i licni br Sase Radulovica koji ako se otkriju mogu da se zloupotrebe..nesto slicno maticnom br ili br licne karte…koje se slazes, ne trebaju svakom davati, a kamoli javno na internetu prezentovati.

  • Svaki tabloid, DW, TV Pink, Risticevica kao i premijera i pojedinacno tuziti za klevetu i nanesenu stetu, dusevni bol u visini od 1.069.000 dolara. Pa ko se zadnji smeje ….

  • Tužno je koliko blatoidni mediji imaju uticaja na rasuđivanje ljudi…

    Moji stric i strina, inače uspešni ljudi u poslu kojim se bave, stekli ljudi sve sa svojih 20 prstiju,
    na sam pomen Saše Radulovića…….oni jadni i izmoreni od ugnjetavanja države, od silnih poreza i nameta koje im je ova država nametnula, i kazni koje svakako čas pa čas iskrsnu (čitaj reket države za bilo šta), nađu se uvređenim na pomen da neki političar duguje, isto kao recimo…neki tamo državni perač para, tipa Bogićević….

    Ipak su to priprosti ljudi….Mrsko mi je da to kažem, ali ….neškolovani, od informatičke kulture, poznaju samo Facebook na mobilnom, ebg

    Na moje pitanje, otkuda vam to da duguje Porez?
    Pa bilo na Pinku. Ok, hajde online, da proverimo
    isto kao što bukirate vaše letovanje…sve je u USA javno, nije među prvih 20 dužnika…..

    Ne, to i nema veze, Pink je objavio…

    E takva Vam je gospodo SRBIJA!

    Nepismena, i gleda PINK, a danas se emituje 13 (TRINAEST) Pinkovih kanala kojima se ispira mozak, računajući i Pink-Info (24 sati Vučića), kao i Pink2 na kojem su dobri filmovi, ali na svaki okrugao sat ide format “Minut-Dva Vučića”, ali u praksi “10-15 minuta Vučića”…

  • Sale, kad vec pretendujes na edukavni deo nacije, nemoj ovako. Objasni…

    Tacno je da ne dugujes nista, ali bar objasni odakle i kako to. Jasno je da si konvertovao opcije firme, i da si malo pogresio na “tax returns”. Desava se, desilo se meni, kao i mnogima koje poznajem.

    Za ostale:

    Sasa je verovatno imao “options” kao zaposlen, sto je masovna pojava u software kompanijama. Kao CEO, verovatno je imao tonu opcija. Opcija znaci da je Sale mogao da kupi deonice za garantovanu cenu. Takodje, kad se napusti kompanija, opcije moraju da se konvertuju (ili kupe) ili se odustanje od njih.

    Recimo da je Sasa imao 100000 opcija njegove kompanije koje moze da kupi za 30 dolara. Trzisna cena kada je napustio kompaniju je mozda bila 35 dolara. Jedan nacin da se konvertuju opcije je da se istog dana “kupe” po garantovanoj ceni i prodju po trzisnoj ceni, a tebi ide razlika ($500000 u ovom hipotetickom slucaju). Onda treba i da se plati porez na tih $500000, sto je mozda oko 30%. Sto je Sasa verovatno i platio.

    E sada, komplikovane IRS forme mogu da dovedu da se ne prijavi transakcija korektno, te IRS misli da si ti samo zaradio $35 * 1000000 = $3500000, i trazi porez od ~$1.5M. Sto naknadna korekcija “tax return”-a sredi bez problema.

    Meni se slicno desilo (kupio za priblizno $1M, i prodao za $20000 vishe) znaci zaradio 20000 dolara. I naravno dobio sam pismo od IRS-a da dugujem tonu para (I skoro dobio infarkt). To je i Sasa sigurno takodje dobio (posto bi morao to da sredi). Takodje je i on, kao i u mojem slucaju, imao advokata da to sredi (za prilicno sitan novac). Sta vise, meni je advokat dodatno ustedeo na ponovnom slanju “tax return” da sam na kraju dodatno zaradio $300.

    • Ne vidim zašto bi Saša to obrazlagao u javnosti. Njegov posao (od pre 15 godina) i njegova poreska plaćanja su njegova privatna stvar. Ono što je bitno za javnost jeste da on nije pobegao a da nije platio porez (što nije jednostavno ako je porez milion dolara i ako se duguje američkoj poreskoj službi). Prema tome, duga nema, sve ostalo su privatne stvari.

    • Aleksa, ja ne mogu da verujem šta ste vi napisali. Odakle vam ideja da neko treba da objašnjava svoje privatne stvari, bez obzira na to da li se dogodilo nešto slično ovom što kažete ili nešto sasvim deseto? Ja ne mogu da verujem šta sve ljudi sebi dozvoljavaju.

    • Sale i Ana – Slazem se sa vasim komentarom, da ne vidite zasto bi Sasa to obrazlagao u javnosti. Da je Sasa izasao u javnost sa takvim odgovorom, tipa – “Moje privatne finansije su moja privatna stvar” ne bih napisao komentar gore.

      Problem je sto je Sasa:
      1) Ovecavao da ce sve da razjasni – da ce sve biti jasno.
      2) Nemoguce je da nije znao za pismo od IRS-a (ali ajde to je manji problem).

      Znaci problem je u doslednosti. Po obecanju da ce sve da razjasni i objasni, ja ocekujem bas to.

      A da je javno rekao da je to njegova privatna stvar, i ostavio ostale da se prepucavaju, jos vise bi ga cenio.

  • Polako, ljudi, Aleks nije to zlonamerno izneo, nego je preneo šta se spekuliše.
    Nije svako bot ko se prema Pokretu postavi sa malo rezerve i sumnje.

    • Neće Radulović da ih tuži u Srbiji, pa da se proces vuče desetinama godina. Kao američki građanin, tužiće ih u Americi. Kao bivši ministar, poslovan čovek i čelnik partije koja broji stotine hiljada članova, ima osnova da traži desetine miliona dolara. Ako ne i stotine. Ovde se radi o malicioznosti protiv uspešnog čoveka iza čega stoji i država Srbija, pošto ga je prvi čovek zemlje javno ismejavao. Takve stvari ne prolaze bez cene pred zapadnim porotama.

  • “nexus” i “alex” su ista licnost (ako se bot racuna u licnost). Ne vredi se sa njima raspravljati isto kao i sa gazdom im.
    Hvala Bogu da se i taj dokument najzad pojavio da se pojedine neverne tome uvere u ocigledne i dobro poznate stvari, a to je da amerikancima niko nikad nije ostao duzan pogotovo za porez. Nije to Srbija, eto citam, oslobodise Karica za nekih 60-ak milioncica eura zaostalog poreza, kazu zastarelo.
    A botovi? Jednostavno su toliko providni i bedni da sa njima ne vredi polemisati.
    Sto se tice medija, e tu je situacija veoma osetljiva. Nit’ da ih tuzis, niti da ih ne tuzis. Ako ih tuzis male su sanse da ih dobijes na sudu (a o parama da ne govorimo) samo se zapetljavas i uvlacis u njihovo blato. Ako ih ne tuzis gubis kredibilitet, bice “eto nije siguran”. Mozda treba tuziti samo DW jer ne sumnjam u nemacki sud kao u nas (dokle smo dosli). To bi bio najveci samar svim ovde koji su s*ali najvise oko toga, ko ce im posle bilo sta verovati.

    • U pravu ste, kakav, bre, crni porez? Da ga nije platio, gonili bi ga Amerikanci do sudnjeg dana, ne bi im trebali Vučić, nexsus i alex da im pomažu.

    • Hahaha, ne znam ni ko je ‘alex’. Za vasu informaciju, glasao sam za Radulovica. Ako vam nije logicno pitanje, zasto su datumi zacrnjeni, onda se nimalo ne razlikujete od Vucicevih botova.
      @Jelena Neprijavljivanje poreza je krivicno delo, prijavljen porez ne mora odmah da se plati. Radulovic je prijavio porez, pitanje je kada ga je platio.

    • Kakav datum?!
      Covek radio, zaradio, platio porez.
      Ceda nista nije radio ima milione, Alek i Buraz polako preuzimaju celu Srbiju, dok mi placamo…
      Al jos malo, predao sam papire pa sajanora 😀

  • Boze. boze,toliko cudnog(nepismenog sveta) se pocelo javljati na facebook-u da to nema smisla.PREDJITE takvi na tabloide pa komentarisite do mile volje.Zloce jedne.Ja sam od prvog dana verovala u lazi DW i verujem gosp.Radulovicu.Isto mi je bilo strasno kad sam isla ulicama i po parkovima i citala PAJTIC LOPOV,takodje nisam verovala vucicu.Znaci nikad nisam glasala za milosevica i radikale,sto je dokaz da sam nesto dobro procenila.Nemam ja od toga nikakve koristi samo mi uzima deo penzije ali sam sama sa sobom zadovoljna,mene nisu obmanuli vucic i seselj i milosevic!!!!!!Srdacan pozdrav DJB I CELOM POKRETU.

  • Mogu ja do sutra da citam izvestaje DW ili DB, mislim zar ja sada treba da angazujem advokata da mi kaze ko je u pravu? Nek gospodin sedne na avion do NY i vrati se nazad. To je mogao da uradi istoga dana kada su ga i optuzili i kraj price.

  • Srbija zemlja čuda. U ekipu učesnika u udruženom zločinačkom poduhvatu DW/Rujević, Vučićević/Informer, Mitrović/Pink, Martinović, Rističević, kojoj je od svih poreskih dužnika u Srbiji zapao za oko navodno poreski dužnik SAD, svrstao se i premijer. Uteruj dugove poreskih dužnika u Srbiji, majstore!