Изјава

ИЗЈАВА Саше Радуловића у Сремчици: Србија има најмањи привредни раст у региону

Житељи Сремчице имали су прилику да угосте народне посланике, чланове ДЈБ, Сашу Радуловића, Бранку Стаменковић и Војина Биљића. Радуловић је овом приликом изнео анализу буџета за наредну годину. Радуловић је каyао да је овај буџет исти као и сви претходни у последњих петнаест година.

“То је наставак пропале економске политике коју је поставио Млађан Динкић. Буџет је препун субвенција и одговара страним инвеститорима, а домаћу привреду суштински убија. За разлику од домаће привреде и грађана, са овим буџетом може бити задовољна Немачка, јер поред субвенција намачким компанијама за јефтину радну снагу у Србији, буџет садржи и сарадњу са немачком агенцијом за развој немачке привреде. Поред Немачке, овај буџет је направљен да подржава партијски паразитски систем који нас изједа последњих тридесет година, па је партократски, а никако није развојни.”

Коментаришући оцене да је буџет предизборни, Радуловић је рекао: ”Сваки буџет пред изборе је предизборни. Влада овај користи да се похвали смањењем дефицита, а не каже како је до тог смањења дошло. Дефицит је “само” 20 милијарди динара, али то није последица штедње, нити увођења реда, већ завлачења руке у џепове грађана и привреде. ПДВ је порастао са 18% на 20%, што је повећање од око 11 % , доња стопа са 8% на 10%, то је повећање од преко 20 % .Укупно је од грађана узето 60 млрд. динара. Порез на добит је повећен са 10% на 15 %. Тако је од привреде узето додатних 35 милијарди. Порасле су акцизе, од горива и дувана је намакнуто додатних 40 милијарди, а од новостворене акцизе на струју још 20 милијарди. Паушални порез је подигнут свима. То је збирно око 155 милијарди. Илустрације ради, активиране гаранције у овој години износе управо толико.”

Поново је, према речима Радуловића највећи проблем партократија, која на важна руководећа места ставља страначке војнике, који упропаштавају јавна предузећа да би финансирали паразитски систем.

“Активиране гаранције су новац који су јавна предузећа позајмила, а не могу да врате, па држава, која је гарантовала, мора да издвоји толико новца, од нас, пореских обвезника. Ту су и пенали судова. Држава не ради свој посао, па је грађани туже јер им нема друге. Када би се увео ред у државу овога не би било.”
Говорећи у Сремчици, Саша Радуловић је оштро критиковао и политику давања субвенција које ће грађане Србије коштати 100 милијарди динара плус субвенције које дају локалне самоуправе.

Резултате економске политике, Радуловић је оценио егзактним критеријумима.

“Србија има најмањи привредни раст у региону који износи 7,9%. Македонија и Босна и Херцеговина имају 13%, Црна Гора 17%, Албанија 15%. Косово и Метохија, део Србије на ком се раст посебно мери, има привредни раст од 17%. Резултат овакве политике владе је одлазак великог броја младих људи из Србије, који овде не виде никакву шансу и управо је тај одлазак људи из Србије најтачнија оцена рада актуелног режима. Србија се претвара у колонију јефтине радне снаге у интересу немачке привреде.”