Saša Radulović, predsednik DJB
Saša Radulović, predsednik DJB
Изјава Преносимо

Радуловић за ”Политику”: Политика сталних сукоба одговара власти јер јој омогућава да опозицију прикаже као неразумну

У наставку преносимо нередиговану изјаву Саше Радуловића, која је у скраћеном облику објављена у ”Политици” у петак 13. августа.

Политика: Да ли су државни и национални интереси изнад дневне политике и како коментаришете нападе бојкоташке опозиције скупу где сте били присутни са представницима Републике Српске?

Саша Радуловић: Јесу. Око питања одбране КиМ, Републике Српске и положаја нашег народа у региону би морао да постоји консензус између власти и опозиције. Посао власти је да гради тај консензус, а тиме и политичку стабилност у Србији. Јака демократија, јака опозиција и јак парламент дају јаку Србију. Власт то, нажалост, након 9 година и даље не види и слаби Србију кроз активно слабљење опозиције и парламента. То мора да се промени.

Напад бојкот опозиције је наставак инсистирања на јаловој политици сукоба по сваку цену. Република Српска је у изузетно тешкој ситуацији након правног насиља које је спровео Инцко. Власт и опозиција у РС су схватили озбиљност тренутка и успели да постигну јединство које не одговара страном фактору и сада им је потребна подршка матице. Жао нам је што други то не виде. Политика сталних сукоба одговара власти, јер јој омогућава да опозицију прикаже као неразумну, против Србије, и да само хоће власт. ДЈБ хоће да победи власт, јер мислимо да умемо боље да водимо Србију од СНС-а, али не по цену КиМ или РС.

О аутору

Коментариши

Кликни овде да поставиш коментар