Изјава Трибина

Изјава председника ДЈБ Саше Радуловића на трибини у Шапцу о буџету, мигрантима и КиМ

Чланови руководства ДЈБ имали су задовољство да се, у Шапцу, друже са симпатизерима и заинтересованим грађанима. Још једном се показало да, како се ближе избори, грађани имају све више питања за полтичке лидере. Добро обавештене и интелигентне посетиоце трибине у Шапцу, пре свега је занимало где ће се трошити државни новац и има ли основа за очекивање осетнијег раста стандарда грађана. Председник ДЈБ, Саша Радуловић, и овога пута је, без пардона, говорио о буџету за наредну годину.

“Овај буџет није развојни, већ је партократски. Баш као и претходни буџети, служи да намири армију неспособних страначких јуришника. Ако знамо да је увећани ПДВ, од грађана узео додатних 60 милијарди, онда не можемо говорити о расту стандарда. На привреди је јарам пореза на добит увећаног са 10% на 15 %. Увећане су постојеће акцизе и створена је нова, акциза на струју. Не виде се основе за оптимизам ни код привредних субјеката, ни код грађана.

На другој страни, раздрагани су немачки и други страни инвеститори, којима влада Србије, и у наредној години, немилосрдно поклања новац грађане Србије кроз субвенције које су планиране у износу од 100 милијарди динара. Ако томе додамо 155 милијарди којима држава, кроз активиране гаранције, плаћа сопствени јавашлук и неспособност руководећег кадра, онда је јасно да Србија остаје земља коју напуштају млади јер овде не виде шансу за себе.”

Такође, грађани Шапца су показали интересовање за мигранте, о којима како кажу, на медјима нема готово никаквих информација. Интересовање су додатно појачали инциденти у Пироту и Сомбору. Саша Радуловић је једини политичар који о овом проблему говори више од годину дана.
“Мигрантска криза решава се прекидом војних дејстава и организовањем повратка избеглих у своју земљу и пружања помоћи у изградњи разорене државе. Овде се ради о намери Немачке да то становништво насели на Балкан и учини га, заједно са постојећим становништвом, робљем, које за мале паре, гради успехе Немачке привредне империје.”

Кроз ове две теме и питање Косова, Радуловић је објаснио и безусловну подршку Немачке Вучићу и његовом режиму.

“Немци чувају Вучића јер им испуњава све захтеве. Он им је обећао Косово и учиниће све што је за то потребно, укључујући и измену закона о референдуму. Потписао је и све споразуме о прихвату миграната. Даје субвенције њиховим фирмама, као да је у служби Немачке, а не председник Србије. Не граде Немци у Србији државу налик својој, него покоравају колонију која ће служити њиховим интересима.”

Прочитајте још и:

Изјава Саше Радуловића у Сремчици: Србија има најмањи привредни раст у региону

Радуловић у Белој Цркви: Колаборационистичка влада СНС-а заступа интересе Немачке у Србији

Радуловић у Кучеву: Кампања бојкота иде веома лоше јер је неозбиљна

(Видео) Одржана трибина “Како против глобализма” – Пернар, Малагурски, Радуловић