Izjava Tribina

Izjava predsednika DJB Saše Radulovića na tribini u Šapcu o budžetu, migrantima i KiM

Članovi rukovodstva DJB imali su zadovoljstvo da se, u Šapcu, druže sa simpatizerima i zainteresovanim građanima. Još jednom se pokazalo da, kako se bliže izbori, građani imaju sve više pitanja za poltičke lidere. Dobro obaveštene i inteligentne posetioce tribine u Šapcu, pre svega je zanimalo gde će se trošiti državni novac i ima li osnova za očekivanje osetnijeg rasta standarda građana. Predsednik DJB, Saša Radulović, i ovoga puta je, bez pardona, govorio o budžetu za narednu godinu.

“Ovaj budžet nije razvojni, već je partokratski. Baš kao i prethodni budžeti, služi da namiri armiju nesposobnih stranačkih jurišnika. Ako znamo da je uvećani PDV, od građana uzeo dodatnih 60 milijardi, onda ne možemo govoriti o rastu standarda. Na privredi je jaram poreza na dobit uvećanog sa 10% na 15 %. Uvećane su postojeće akcize i stvorena je nova, akciza na struju. Ne vide se osnove za optimizam ni kod privrednih subjekata, ni kod građana.

Na drugoj strani, razdragani su nemački i drugi strani investitori, kojima vlada Srbije, i u narednoj godini, nemilosrdno poklanja novac građane Srbije kroz subvencije koje su planirane u iznosu od 100 milijardi dinara. Ako tome dodamo 155 milijardi kojima država, kroz aktivirane garancije, plaća sopstveni javašluk i nesposobnost rukovodećeg kadra, onda je jasno da Srbija ostaje zemlja koju napuštaju mladi jer ovde ne vide šansu za sebe.”

Takođe, građani Šapca su pokazali interesovanje za migrante, o kojima kako kažu, na medjima nema gotovo nikakvih informacija. Interesovanje su dodatno pojačali incidenti u Pirotu i Somboru. Saša Radulović je jedini političar koji o ovom problemu govori više od godinu dana.
“Migrantska kriza rešava se prekidom vojnih dejstava i organizovanjem povratka izbeglih u svoju zemlju i pružanja pomoći u izgradnji razorene države. Ovde se radi o nameri Nemačke da to stanovništvo naseli na Balkan i učini ga, zajedno sa postojećim stanovništvom, robljem, koje za male pare, gradi uspehe Nemačke privredne imperije.”

Kroz ove dve teme i pitanje Kosova, Radulović je objasnio i bezuslovnu podršku Nemačke Vučiću i njegovom režimu.

“Nemci čuvaju Vučića jer im ispunjava sve zahteve. On im je obećao Kosovo i učiniće sve što je za to potrebno, uključujući i izmenu zakona o referendumu. Potpisao je i sve sporazume o prihvatu migranata. Daje subvencije njihovim firmama, kao da je u službi Nemačke, a ne predsednik Srbije. Ne grade Nemci u Srbiji državu nalik svojoj, nego pokoravaju koloniju koja će služiti njihovim interesima.”

Pročitajte još i:

Izjava Saše Radulovića u Sremčici: Srbija ima najmanji privredni rast u regionu

Radulović u Beloj Crkvi: Kolaboracionistička vlada SNS-a zastupa interese Nemačke u Srbiji

Radulović u Kučevu: Kampanja bojkota ide veoma loše jer je neozbiljna

(Video) Održana tribina “Kako protiv globalizma” – Pernar, Malagurski, Radulović

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar