Изјава

Радуловић у Белој Цркви: Колаборационистичка влада СНС-а заступа интересе Немачке у Србији

На трибини у Белој Цркви, Саша Радуловић, председник ДЈБ, је окупљеним грађанима појаснио разлоге и циљеве бојкота. Присутнима је између осталог рекао:

“Бојкот није циљ, него мера притиска на власт, која треба да омогући фер и поштене изборе. На изборе, под овим условима, желе да изађу само власт и лажна опозиција. То су они који питају шта ћемо дан након бојкота, а не кажу шта ћемо након покрадених избора и са октроисаним изменама устава. Никога осим њих грађани не могу да виде и чују у медијима. Сви који желе нерегуларно изабран парламент, не желе добро Србији. Такав парламент би штитио интересе Немачке, а не грађана Србије. То би био наставак диктатуре која тера своју децу у иностранство, а овде гради камп за обесправљене грађане и мигранте који постају јефтина радна снага. То је интерес Немачке који заступа колаборационистичка влада СНС-а.. Бојкот мора имати мали број јасних захтева и мора бити подржан од најважнијих представника праве опозиције, а то су СзС, ПСГ и ДЈБ. ЕУ подржава Вучића, то је већ потпуно очигледно и све чини да га спасе од бојкота. Ако успе да наговори барем један део опозиције, цео бојкот ће пасти. Надамо се да права опозиција неће подлећи притиску ЕУ и Немачке.”

Мештанима Беле Цркве и околних насеља обратила се и Бранка Стаменковић, заменица председника ДЈБ. И она сматра да је бојкот тренутно граница политичке сцене Србије. Разлоге за бојкот правда следећим речима:

“Бојкот ће да протресе опозиционо дрво и са њега ће попадати сва трулеж, а остаће само оно здраво и јако. Вучићева опозиција се уби да нас убеди да треба да идемо на изборе, верујући да ће их Вучић “угурати” у скупштину и омогућити им све оно што мандат носи. Обавеза је одговорне опозиције да са својим грађанима дели проблеме, муку и страх, а не да испред свега ставља себе и ситну сопствену корист. Уколико су грађани гладни, застрашени, неинформисани и паштетама купљени, онда је за опозицију срамота да глуми демократију и излази на изборе. Од фер избора, као што видите, неће бити ништа. Кључ бојкота је код Ђиласа, Сергеја и Радуловића.”