Изјава

ИЗЈАВА Саше Радуловића: Претња бојкотом најбољи начин да се дође до фер изборних услова

Председник и оснивач “Доста је било” Саша Радуловић, одговарао је у четвртак вече на питања гледалаца Отвореног разговора – онлајн трибине емитоване на друштвеним мрежама. Трибину је уживо пратило више од 1500 људи.

Одговарајући на питања у вези са бојкотом, Радуловић је подсетио да бојкот сам по себи није циљ, већ средство за достизање услова за поштене изборе, као и да списак услова треба свести на четири кључне тачке:

– Неозбиљно је постављати 42 услова и тражити техничку Владу. Понављамо да услове треба обезбедити у четири кључне области: сређивање бирачких спискова, фер приступ телевизијама са националном фреквенцијом, неограничен приступ бирачком материјалу након избора и контролу процеса убацивања листића у бирачке кутије постављањем камера на бирачка места.

Радуловић је подсетио да бојкот треба уозбиљити, као и да он има смисла једино уколико му приступи цела права опозиција:

– Ово значи да у бојкоту треба да буду сложни Савез за Србију, Покрет слободних грађана и Доста је било.

Према његовим речима, успех бојкота мериће се излазношћу:

– Неозбиљно је и нетачно говорити да се успех бојкота неће мерити излазношћу. Ако би излазност била мања од 40 одсто и ако у Скупштини не седи права опозиција, онда ће грађани знати да је то тело нелегитимно и да су одлуке које се тамо доносе ништавне. То зна и власт, али и ЕУ која подржава све што власт ради, тако да ће убрзо након тих избора морати да распише нове и усвоји захтеве опозиције. Морамо се суочити са чињеницом да ЕУ нажалост подржава Вучића и све што он ради у Србији и да на све начине полушава да разбије бојкот. Разлог за подршку Вучићу није само КиМ, веч и чињеница да Вучић спроводи империјалну политику Немачке, која Балкан претвара у колонију јефтине радне снаге. Бојкот jе најбољи начин да се овоме одупремо, казао је Саша Радуловић.

Прочитајте још и:

Branka Stamenković: Prvi smo progovorili o pretnji bojkotom

Još uvek ima vremena da se izbegne bojkot, ali ono ističe

Da li EU preko Soroša najavljuje državni udar i suspenziju Ustava?

Pretnja bojkotom mora da se uozbilji