Izjava

IZJAVA Saše Radulovića: Pretnja bojkotom najbolji način da se dođe do fer izbornih uslova

Predsednik i osnivač “Dosta je bilo” Saša Radulović, odgovarao je u četvrtak veče na pitanja gledalaca Otvorenog razgovora – onlajn tribine emitovane na društvenim mrežama. Tribinu je uživo pratilo više od 1500 ljudi.

Odgovarajući na pitanja u vezi sa bojkotom, Radulović je podsetio da bojkot sam po sebi nije cilj, već sredstvo za dostizanje uslova za poštene izbore, kao i da spisak uslova treba svesti na četiri ključne tačke:

– Neozbiljno je postavljati 42 uslova i tražiti tehničku Vladu. Ponavljamo da uslove treba obezbediti u četiri ključne oblasti: sređivanje biračkih spiskova, fer pristup televizijama sa nacionalnom frekvencijom, neograničen pristup biračkom materijalu nakon izbora i kontrolu procesa ubacivanja listića u biračke kutije postavljanjem kamera na biračka mesta.

Radulović je podsetio da bojkot treba uozbiljiti, kao i da on ima smisla jedino ukoliko mu pristupi cela prava opozicija:

– Ovo znači da u bojkotu treba da budu složni Savez za Srbiju, Pokret slobodnih građana i Dosta je bilo.

Prema njegovim rečima, uspeh bojkota meriće se izlaznošću:

– Neozbiljno je i netačno govoriti da se uspeh bojkota neće meriti izlaznošću. Ako bi izlaznost bila manja od 40 odsto i ako u Skupštini ne sedi prava opozicija, onda će građani znati da je to telo nelegitimno i da su odluke koje se tamo donose ništavne. To zna i vlast, ali i EU koja podržava sve što vlast radi, tako da će ubrzo nakon tih izbora morati da raspiše nove i usvoji zahteve opozicije. Moramo se suočiti sa činjenicom da EU nažalost podržava Vučića i sve što on radi u Srbiji i da na sve načine polušava da razbije bojkot. Razlog za podršku Vučiću nije samo KiM, več i činjenica da Vučić sprovodi imperijalnu politiku Nemačke, koja Balkan pretvara u koloniju jeftine radne snage. Bojkot je najbolji način da se ovome odupremo, kazao je Saša Radulović.

Pročitajte još i:

Branka Stamenković: Prvi smo progovorili o pretnji bojkotom

Još uvek ima vremena da se izbegne bojkot, ali ono ističe

Da li EU preko Soroša najavljuje državni udar i suspenziju Ustava?

Pretnja bojkotom mora da se uozbilji

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar