Izjava

Radulović u Beloj Crkvi: Kolaboracionistička vlada SNS-a zastupa interese Nemačke u Srbiji

Na tribini u Beloj Crkvi, Saša Radulović, predsednik DJB, je okupljenim građanima pojasnio razloge i ciljeve bojkota. Prisutnima je između ostalog rekao:

“Bojkot nije cilj, nego mera pritiska na vlast, koja treba da omogući fer i poštene izbore. Na izbore, pod ovim uslovima, žele da izađu samo vlast i lažna opozicija. To su oni koji pitaju šta ćemo dan nakon bojkota, a ne kažu šta ćemo nakon pokradenih izbora i sa oktroisanim izmenama ustava. Nikoga osim njih građani ne mogu da vide i čuju u medijima. Svi koji žele neregularno izabran parlament, ne žele dobro Srbiji. Takav parlament bi štitio interese Nemačke, a ne građana Srbije. To bi bio nastavak diktature koja tera svoju decu u inostranstvo, a ovde gradi kamp za obespravljene građane i migrante koji postaju jeftina radna snaga. To je interes Nemačke koji zastupa kolaboracionistička vlada SNS-a.. Bojkot mora imati mali broj jasnih zahteva i mora biti podržan od najvažnijih predstavnika prave opozicije, a to su SzS, PSG i DJB. EU podržava Vučića, to je već potpuno očigledno i sve čini da ga spase od bojkota. Ako uspe da nagovori barem jedan deo opozicije, ceo bojkot će pasti. Nadamo se da prava opozicija neće podleći pritisku EU i Nemačke.”

Meštanima Bele Crkve i okolnih naselja obratila se i Branka Stamenković, zamenica predsednika DJB. I ona smatra da je bojkot trenutno granica političke scene Srbije. Razloge za bojkot pravda sledećim rečima:

“Bojkot će da protrese opoziciono drvo i sa njega će popadati sva trulež, a ostaće samo ono zdravo i jako. Vučićeva opozicija se ubi da nas ubedi da treba da idemo na izbore, verujući da će ih Vučić “ugurati” u skupštinu i omogućiti im sve ono što mandat nosi. Obaveza je odgovorne opozicije da sa svojim građanima deli probleme, muku i strah, a ne da ispred svega stavlja sebe i sitnu sopstvenu korist. Ukoliko su građani gladni, zastrašeni, neinformisani i paštetama kupljeni, onda je za opoziciju sramota da glumi demokratiju i izlazi na izbore. Od fer izbora, kao što vidite, neće biti ništa. Ključ bojkota je kod Đilasa, Sergeja i Radulovića.”

Dosta je bilo

Komentariši

Klikni ovde da postaviš komentar